19/03/2024

RSS

Χριστουγεννιάτικες γιορτές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Ι.Μητροπόλεώς μας στη Σπάρτη και Μονεμβασία

02/01/2011

Συμμετέχοντας στο εορταστικό πνεύμα των ημερών οι δύο βρεφονηπιακοί της Ι. Μητροπόλεώς μας παρουσίασαν όμορφες χριστουγεννιάτικες γιορτούλες.

952

Πρώτα παρουσιάστηκε η γιορτή στο βρεφονηπιακό σταθμό της Σπάρτης « ο Άγιος Βασίλειος» την  Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου το απόγευμα.

953

Την έναρξη της γιορτής έκανε η Νηπιαγωγός κ. Κομποχόλη-Βερούτη Σταυρούλα, η οποία ευχαρίστησε τους γονείς για την αθρόα προσέλευσή τους και κάλεσε τον Δ/ντή του Σταθμού πατέρα Ηλία Βαρβουριώτη να απευθύνει χαιρετισμό.

956

Ο αιδεσιμότατος θεολόγος, πατέρας Ηλίας Βουρβουριώτης ευχαρίστησε κι εκείνος τους γονείς για την αθρόα προσέλευσή τους και τον Παναγιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ευστάθιο για τις ακάματες και άοκνες προσπάθειές του, που καταβάλλει καθημερινά για την ευημερία του ποιμνίου του, ευχόμενος στον πανάγιο Θεό να του χαρίζει υγεία και μακροημέρευση για να συνεχίσει το θεοφιλέστατο, ανιδιοτελές, θείο έργο του, που είναι προσφορά και μόνον προς τον άνθρωπο. Του ευχήθηκε τέλος επί τη συμπληρώσει τριάντα συναπτών ετών ποιμαντορίας, ο Θεός να τον αξιώσει να συνεχίσει το μεγάλο, το 959θεοσκεπές, το Άγιο έργο του.

961

Μετά το πέρας της παράστασης ο Άγιος Ποιμενάρχης μας χαιρέτησε και εκείνος τους παρεστώτες λέγοντας περίπου τα εξής:  «Αναλογίζομαι ποια θα ήτανε η εικόνα του κόσμου, όταν ο πανάγαθος Θεός εξαπέστειλε τον Σωτήρα και Μονογενή Υιό Του στον κόσμο, για να τον σώσει από την κοινωνική ανισότητα που μάστιζε την οικουμένη, αφού η γυναίκα την εποχή εκείνη ήτανε άνθρωπος ήσσονος αξίας από τον άνδρα, που ήτανε κτήμα του, περιουσιακό του στοιχείο. !! Που δεν είχε  δικαίωμα  να μένει όπου διέμενε ο άνδρας. Κήρυξε δε, την ισότητα των δύο φύλλων και υλοποιήθηκε το γεγονός τούτο, στην 967featπαρουσία της Μητέρας του Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία έγινε ο αγωγός επικοινωνίας του ανθρώπου με τον Θεό. Προέκταση της απάνθρωπης ιδέας που επικρατούσε για τη γυναίκα, ήτανε η αντίληψη του αντρικού πληθυσμού ότι η γέννηση αγοριού ήτανε ευπρόσδεκτη, η δε γέννηση κοριτσιού ανεπιθύμητη!!» Είπε δε, ακόμη ότι συμπλήρωσε τρία έτη ευδόκιμης λειτουργίας ο Σταθμός και προσπάθησε ν’ ανακουφίσει την μητέρα την εργαζόμενη που αφήνει σε υπεύθυνα χέρια, ότι πολυτιμότερο έχει, το παιδί της».

Στο τέλος της εορτής ο Ποιμενάρχης μας μοίρασε ιδιοχείρως σε κάθε επισκέπτη, ένα ημερολόγιο του νέου χρόνου και προσφέρθηκαν γλυκίσματα σε όλους.

Still1227_00005Την επομένη ημέρα 21 Δεκεμβρίου το σκηνικό μεταφέρθηκε στη Μονεμβασία, όπου στον εκεί βρεφονηπιακό σταθμό παρουσία και πάλι του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας έγινε η δεύτερη γιορτή.

DSC_0522

Στην αρχή η Νηπιαγωγός Ζωή Παπαδάκη ξεκινώντας τη γιορτή μίλησε για το πνεύμα των Χριστουγέννων και επεσήμανε την μεγάλη προσπάθεια που  έκαναν τα μικρά παιδάκια να ετοιμάσουν την γιορτή τους.

9Αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο οικ. π. Κων/νος Κρυπωτός διευθυντής του βρεφονηπιακού σταθμού της Μονεμβασίας και με θερμά λόγια επεσήμανε την σημασία του σταθμού για την πόλη και ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασίας, ο οποίος έγινε με την πρωτοβουλία και επίβλεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Εκτός από τον Ποιμενάρχη μας ο π. Κων/νος ευχαρίστησε τους ευεργέτες του σταθμού, τους εργαζομένους, αλλά και τους γονείς των παιδιών για την άριστη συνεργασία τους.

Still1227_00003Ακολούθησε η γιορτή και στο τέλος της προσφέρθηκε ένα δώρο από τα παιδιά στον μητροπολίτη μας, ο οποίος ανεβαίνοντας στο βήμα και λαμβάνοντας τον λόγο επαίνεσε τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τις βρεφονηπιαγωγούς για την εργασία τους.

1

Επίσης, ευχήθηκε σε όλους για τις εορτές των Χριστουγέννων και παρακάλεσε να βιώσουν όλοι το μήνυμα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου Σωτήρα μας, όπως με αθώο και πηγαίο τρόπο το παρουσίασαν τα παιδιά με τα θεατρικά και τα ποιήματά τους.

8

Στο τέλος της εορτής ο Ποιμενάρχης μας μοίρασε ιδιοχείρως σε κάθε επισκέπτη, ένα ημερολόγιο του νέου χρόνου και προσφέρθηκαν γλυκίσματα σε όλους.