Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕνοριακάΕπικαιρότητα

Ο Μυστράς τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Σπυρίδωνα

By 13 Δεκεμβρίου 20238 Απριλίου, 2024No Comments

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εόρτασε ο Μυστράς την μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Σπυρίδωνος, επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής εψάλη ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. 

Για τον τιμώμενο Άγιο και τα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από τον θαυμαστό βίο του μίλησε ο ιεροκήρυκας της τοπικής μας Εκκλησίας, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Μυστρά, υπό τους παιανισμούς της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης.  Αξίζει να αναφερθεί ότι η ιερή εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος που κοσμεί τον Ναό, είναι πιστό αντίγραφο του «εν Κερκύρα λειψάνου του», έργο του αγιογράφου Αντωνίου Μοσχονά, που δημιουργήθηκε το 1921, με δαπάνη του αειμνήστου Κερκυραίου πρώτου αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Σπάρτης Σπυρίδωνος Μπαφέρνου και μαθητών του. Για το λόγο αυτό, κάθε χρόνο την ημέρα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, πανηγυρίζει η Φιλαρμονική Σπάρτης με Θεία Λειτουργία,  αρτοκλασία και συμμετοχή στην καθιερωμένη λιτανεία.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επισφραγίζοντας την λαμπρή πανήγυρη ευχήθηκε σε όλους τους Μυστριώτες να έχουν τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα πίστης, σύνεσης και υπομονής.

(οι φωτογραφίες προέρχονται από το διαδίκτυο)

Close Menu