28/03/2024

RSS

Ψυχωφέλιμη επίσκεψη μαθητών/τριών του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης στον Σεβ. Μητροπολίτη μας

02/03/2023

Μία ιδιαίτερα ευχάριστη επίσκεψη είχε το πρωί της Τετάρτης 1η Μαρτίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, στο Επισκοπείο, από μαθητές και μαθήτριες της τρίτης τάξης του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης ‘’Γιάννης Ρίτσος’’, που συνόδευαν οι φιλόλογοι κ.κ. Ιωάννης Κονδυλόπουλος και Νεκτάριος Σκάγκος, η φιλόλογος ειδικής αγωγής κα Βασιλική Φωτάκου, η θεολόγος κα Κανέλλα Γρουσουζάκου, και ο καθηγητής φυσικής αγωγής και δημοτικός σύμβουλος κ. Σταύρος Περγαντής.

Οι μαθητές/τριες έθεσαν ερωτήματα στον σεπτό Ποιμενάρχη μας υπό μορφή συνέντευξης, η οποία θα δημοσιευθεί στην σχολική εφημερίδα. Ειδικότερα, τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον για τους λόγους που ώθησαν τον Σεβασμιώτατο να αφιερώσει τη ζωή του στην Εκκλησία, για το καθημερινό πρόγραμμά του και τις ευθύνες που έχει επωμιστεί ως Επίσκοπος, για το πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, για ζητήματα που άπτονται της νεότητας, καθώς και για την προσφορά του κλήρου στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Μετά την ολοκλήρωση του διδακτικού διαλόγου, ο φιλόλογος κ. Ιωάννης Κονδυλόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, εκ μέρους των εκπαιδευτικών, για τον χρόνο που διέθεσε στα παιδιά και τους ίδιους και για όσα ωφέλιμα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, τα οποία θα τα κρατήσουν ως οδοδείκτη για τη ζωή τους.

Από την πλευρά της η θεολόγος κ. Κανέλλα Γρουσουζάκου ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τη συμμετοχή του 4ου Γυμνασίου στον θρησκευτικό και ιστορικό Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους, με τίτλο: «Μνήμες Μικράς Ασίας – Πόντου: 1922-2022». Συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό συμμετείχαν τρία παιδιά της  Γ’ Γυμνασίου: ο Θεόδωρος Μπαγιώκος,  η Μαρία – Χριστίνα Πλειώτα και η Σοφία Ταμπάογλου, με την ταινία μικρού μήκους:  ‘’Άγιος Βασίλειος ο Μέγας: Από την Καισάρεια στις καρδιές όλου του κόσμου’’. Παράλληλα, η κα Γρουσουζάκου επέδωσε στον Σεβασμιώτατο, πέρα από αντίγραφο της ταινίας μικρού μήκους, επιστολή εκ μέρους του σχολείου, στην οποία εκφράζονται ευχαριστίες στο πρόσωπό του για όλα όσα έχει προσφέρει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας γενικότερα και για τη νεολαία ειδικότερα.

Η εποικοδομητική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τον Σεβασμιώτατο να προσφέρει, ως ευλογία, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες από μία εικόνα του Αγίου Ευσταθίου, ενώ ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα.