28/03/2024

RSS

Η Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

04/01/2023

Το απόγευμα της Τρίτης 3 Ιανουαρίου 2023, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, για την κοπή της Βασιλόπιτας των στελεχών του νεανικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας, ιερομόναχος π. Νικόδημος Καρκαμπάσης, μέλος της αδελφότητας της Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων και εφημέριος Σελλασίας, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μα για την παρουσία του, αλλά κυρίως για την αμέριστη στήριξή του στο έργο του Γραφείου Νεότητας, αλλά και γενικότερα για το ανύστακτο ενδιαφέρον του για τους νέους και τις νέες του τόπου μας. Επίσης, ο π. Νικόδημος ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμά, για την φιλοξενία και όλους τους συνεργάτες του, για την προσφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ακολούθησε ομιλία πνευματικής οικοδομής από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, Πανοσ. Αρχ. Γρηγόριο Βαλτογιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που θα πρέπει να έχουμε απέναντι στον εαυτό μας, στη φύση μας και στον κόσμο γύρω μας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος επισήμανε αρχικά την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου μας στη Γη, έτσι ώστε να δώσουμε νόημα και αξία στην ύπαρξή μας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της σωστής διαπαιδαγώγησης, αφού η νεότητα αποτελεί την ελπίδα μας για μία καλύτερη κοινωνία, ενώ ολοκληρώνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία των κατασκηνώσεων, των κατηχητικών συντροφιών και γενικότερα του νεανικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευλόγηση της Βασιλόπιτας και την διανομή των κομματιών σε χαρμόσυνο κλίμα. Το φλουρί έτυχε η κατηχήτρια κ. Ελβίνα Λάτση.