28/03/2024

RSS

Ψυχωφελής συνάντηση του Σεβ. Μητροπολίτη μας με τους ιερόπαιδες της Σπάρτης

28/12/2022

Το απόγευμα της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, σύναξη των παιδιών που διακονούν το Ιερό Βήμα των Ναών της Αρχιερατικής Επιτροπείας Σπάρτης.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο εφημέριος της Ενορίας Αγίου Νικολάου Σπάρτης, Πρωτ. Κωνσταντίνος Ορφανάκος, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τα παιδιά, αναφέρθηκε στα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια, εκ μέρους των παιδιών, μίλησε ο Νικόλαος Καλατζής, ο οποίος ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του, αλλά περισσότερο για την πνευματική καθοδήγηση και το αμέριστο ενδιαφέρον του για τους νέους και τις νέες της τοπικής μας Εκκλησίας, που εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης στους ιερόπαιδες επαινώντας τους αρχικά για την ολοπρόθυμη προσφορά τους στο Ιερό βήμα των Ενοριών τους. Ακολούθως, τους μίλησε για τα οφέλη που θα αποκομίσουν στη ζωή τους από την έμπρακτη χριστιανική διαπαιδαγώγησή τους, αφού αυτή θα αποτελέσει την στέρεα βάση που θα τους κρατήσει σταθερά στην πορεία τους, όταν αναπόφευκτα προκύψουν δυσκολίες και εμπόδια στη ζωή τους.

Η ψυχωφελής συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον Σεβασμιώτατο να μοιράζει στα παιδιά συμβολικά δώρα ως ευλογία.

(φωτογραφίες: Χρήστος Μπουρουιάνα)