Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕπικαιρότητα

Η Δημητσάνα υποδέχθηκε με λαμπρότητα το νέο Ποιμενάρχη της

By 14 Νοεμβρίου 202221 Νοεμβρίου, 2022No Comments

Το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο υποδέχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2022, με κάθε μεγαλοπρέπεια,  η ιστορική Δημητσάνα.

Το νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως,  ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης, πλειάδα Ιεραρχών, κληρικών, αρχών του τόπου και πλήθος λαού.

Αρχικά ο σεπτός Ποιμενάρχης μας παρέδωσε την Ποιμαντορική ράβδο στο νέο Μητροπολίτη και στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή, η οποία, προπορευομένης της Φιλαρμονικής και συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, έφτασε στην κεντρική πλατεία, όπου ο Δήμαρχος Γορτυνίας προσφώνησε τον νέο Μητροπολίτη.

Εν συνεχεία, κλήρος και λαός, μετέβησαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής, όπου πραγματοποιήθηκε η ακολουθία της Ενθρονίσεως παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος  Ωρεών κ. Φιλόθεος,  ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη.

Ακολούθησαν προσφωνήσεις του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα,  του Προέδρου της Πανγορτυνιακής Ενώσεως κ. Παναγιώτη Πλέσσα, του Προέδρου της Αδελφότητας των Δημητσανιτών κ. Αθανασίου Μαγουλιανίτη και του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως, ως εκπροσώπου του κλήρου και των μοναστικών αδελφοτήτων, Πανοσ. Αρχ. Ιάκωβου Κανάκη.

Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης επισήμανε, σε συγκινησιακό κλίμα, ότι θεωρεί τον εαυτό του ευλογημένο από τον Θεό, επειδή θα διακονήσει μία από τις πιο ιστορικές περιοχές της Πατρίδας μας, ενώ σε κάποιο άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε  χαρακτηριστικά: “Έρχομαι σαν πατέρας όλων σας, να σας αγκαλιάσω και να μοιραστώ μαζί σας την χαρά και τον πόνο σας. Θα σκύψω πάνω στους προβληματισμούς των νέων, με ειλικρίνεια και υπομονή να τους βοηθήσουμε να συνδεθούν με τον Χριστό και την Εκκλησία”. ”.

Να σημειωθεί, ότι ο νέος Μητροπολίτης ερχόμενος στον Ιερό Ναό κατέθεσε άνθη στον ανδριάντα του εθνοϊερομάρτυρος Γρηγορίου Ε΄, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος ήταν γέννημα της αγιοτόκου και ηρωοτόκου Δημητσάνας.

(φωτογραφίες: arxon.gr)

enthr-11enthr-43enthr-29enthr-30enthr-34enthr-40enthr-58enthr-63enthr-84enthr-91enthr-93enthr-94enthr-95enthr-113enthr-116enthrο-4enthrο-11enthrο-13enthrο-14enthrο-19enthrο-21enthr-117

 

Close Menu