29/03/2024

RSS

Τεσσαρακονθήμερα μνημόσυνα μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Ιερεμία σε Μεγαλόπολη και Δημητσάνα

24/01/2022

mnimmeg-6Σε κλίμα συγκίνησης, και με την τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, τελέσθηκε την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων του σεπτού Ποιμενάρχη μας και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευσταθίου και των Σεβ. Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου, Κορίνθου κ. Διονυσίου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Ακολούθως αναφέρθηκε στον μακαριστό Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως χαρακτηρίζοντάς τον άνθρωπο απλότητας, αγάπης, καλοσύνης και λάτρη της Παλαιάς Διαθήκης, την οποία και δίδαξε κάνοντάς την βίωμά του.

Ακολούθως, τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτη προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευστάθιου, ο οποίος απευθυνόμενος στους πιστούς επισήμανε ότι  ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Ιερεμίας ήταν πνευματοφόρος και θεοφόρος. Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους Ιερείς, τις Αρχές, αλλά και το ποίμνιο της Μητροπόλεως, που συμπρωοσευχήθηκαν για την ανάπαυση του μακαριστού.

Στην θρησκευτική ακολουθία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κουλής, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

(φωτογραφίες: arxon.gr)

mnimme-17-e1642936394917 mnimmeg-48 mnimmeg-88Το πρωί του Σαββάτου 22 Ιανουαρίου 2022, εξάλλου, τελέσθηκε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, την Δημητσάνα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρό Ιερεμία προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου. Για τον αοίδιμο Μητροπολίτη μίλησαν με θερμά λόγια και οι δύο Αρχιερείς.

IMG-5099b34edfe3ae6245163248b9fef9d5-V IMG-c6bf55d2d99400424ceb7f23d0e0cf5b-V