28/03/2024

RSS

Απονομές καλλιτεχνικού και λογοτεχνικού διαγωνισμού του Γραφείου Νεότητας

24/12/2021

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας διοργάνωσε Λογοτεχνικό και Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό, με θέμα:  «200 χρόνια μετά το 1821. Οι ήρωες του 1821 μέσα από τα μάτια ενός παιδιού το 2021».  Ο λογοτεχνικός διαγωνισμός απευθυνόταν  σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός σε μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων, με την τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού. Τα παιδιά και τους γονείς υποδέχθηκε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας και μέλος της αδελφότητας της Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, διάκονος Νικόδημος Καρκαμπάσης, ο οποίος τόνισε ότι η επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 ήρθε να μας υπενθυμίσει την ανάγκη για έκφραση ευγνωμοσύνης προς τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Εθνικής Παλιγγενεσίας, η οποία θα πρέπει να μετουσιώνεται σε συνέχιση του έργου τους και σε διατήρηση στην καρδιά μας της αφοσίωσης προς τον Χριστό και την Πατρίδα. Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς, όπως και τα μέλη των επιτροπών αξιολόγησης, που απαρτίζονταν από τις εικαστικούς Αρετή Μιχαλάκου και Ελένη Σταυριανίδη, την μουσειολόγο Αγγελική Τζανετέα, τις φιλολόγους Βασιλική Παντελάκου και Γεωργία Συνοδινού και τη θεολόγο Ελβίνα Λάτση.

Ακολούθησαν οι απονομές από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο των τιμητικών διπλωμάτων. Οι πρώτοι νικητές στον κάθε διαγωνισμό πήραν από ένα tablet, ενώ όλα τα παιδιά που κατέβαλαν τις τρεις πρώτες θέσεις έλαβαν από ένα βιβλίο. Ειδικότερα, στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό για παιδιά Δημοτικού, το πρώτο βραβείο απέσπασε η μαθήτρια της Ε΄ τάξης, Παναγιώτα Άννα Κουλέντη, από την Ενορία Παπαδιανίκων, το δεύτερο η μαθήτρια της Δ΄ τάξης, Ευαγγελία Σκιαδά, από την Ενορία του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης και το τρίτο μοιράστηκαν η μαθήτρια της Ε΄ τάξης Ελεωνόρα Σταυροπούλου και η μαθήτρια της Στ΄ τάξης Ειρήνη Μαρία Μπατσάκη από την Ενορία Παπαδιανίκων. Όσον αφορά τον λογοτεχνικό διαγωνισμό, που απευθυνόταν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, το πρώτο βραβείο κέρδισε η μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου, Μαριάνθη Αναγνωστοπούλου, από την Ενορία του Μητροπολιτικού Ναού, το δεύτερο ο μαθητής της Β΄ Γυμνασίου, Ιωάννης Νικηφόρος από την Ενορία Αγίων Αποστόλων Βοιών και το τρίτο βραβείο μοιράστηκαν ο μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, Γεώργιος Ηλίας Πριφτάκης, από την Ενορία Παπαδιανίκων και η μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου, Αικατερίνη Αλεξανδράκη, από την Ενορία Κλαδά.

Η λιτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πατρικά λόγια αγάπης από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθειά τους, ενώ τόνισε ότι η επέτειος αυτή, που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, έδωσε την ευκαιρία να αναλογιστούμε τον αγώνα των προγόνων μας και να παραδειγματιστούμε από αυτόν. Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις πολλαπλές προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταπεξέλθει η νεότητα στις μέρες μας, ενώ προέτρεψε τα παιδιά να συνεχίζουν να πορεύονται στον δρόμο της αρετής, που οδηγεί στην πραγματική ευτυχία. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε σε γονείς και παιδιά καλά Χριστούγεννα κι ευλογημένο το νέο έτος.

DSC03780 DSC03782 (2) DSC03785 (2) DSC03803 DSC03804 DSC03806 (2)

Μετά το πέρας της εκδήλωσης του Γραφείου Νεότητας, ένα από τα παιδικά τμήματα  της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής ‘’Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος’’ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή βυζαντινής μουσικής και ιεροψάλτη κ. Νικολάου Ταπραντζή, έψαλε τα παραδοσιακά κάλαντα στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, ο οποίος ανταπέδωσε με ένα συμβολικό φιλοδώρημα και με την προσφορά, ως ευλογία, ενός βιβλίου σε κάθε παιδί.

DSC03808DSC03812 (2)
DSC03817 (2)