28/03/2024

RSS

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος διαδικτυακών ομιλιών του Σεβ. Ποιμενάρχη μας – Ξεκινά κύκλος ανάλυσης των παραβολών του Κυρίου

19/01/2021

20210117_231752 (2) 20210117_235412 (2)Ο πρώτος κύκλος των ομιλιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου στις ‘’Πνευματικές Διαδικτυακές Συζητήσεις’’, με τίτλο: ‘’Τα πάντα και εν πάσι Χριστός’’, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιανουαρίου 2021, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου.

Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες την τρίτη παρουσία του σεπτού Ποιμενάρχη μας, ο οποίος αρχικά διηγήθηκε μια ιδιαίτερη συνομιλία που είχε μ’ ένα φοιτητή, που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, καταθέτοντας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του για τον Χριστιανισμό και τα μηνύματα του Ευαγγελίου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία που απέδωσε ο Χριστιανισμός στο γυναικείο φύλο, στο μαρτύριο του Αγίου Ελευθερίου, στον βίο του Αγ. Κωνσταντίνου του Υδραίου, καθώς και στην αξία του Χριστιανισμού επί τη Γης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναφορά του Σεβ. Ποιμενάρχη μας στους σύγχρονους αγιοκαταταγμένους Αγίους Παΐσιο, Ιάκωβο και Καλλίνικο και στην τιμητική προσωπική πνευματική επαφή που είχε μαζί τους. Ολοκληρώνοντας απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με το θέμα της ομιλίας που ανέπτυξε, αλλά και σε παλαιότερες που είχαν υποβληθεί κατά τη διάρκεια των δύο προγενέστερων διαδικτυακών ομιλιών του.

μπάνερ 24 Ιανουαρίου_page-0001Από την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 στις 18.45 θα ξεκινήσει ο θεματικός κύκλος, με τίτλο: «Αληθεύοντες εν αγάπη», όπου έγκριτοι κληρικοί, θεολόγοι και άλλοι αξιόλογοι ομιλητές θα εξετάσουν τις παραβολές του Κυρίου μας. Την προσεχή Κυριακή θα ομιλήσουν ένας θεολόγος, ένας παιδαγωγός και ένας γονέας ερμηνεύοντας την παραβολή του Καλού Ποιμένος και καταθέτοντας επίκαιρους προβληματισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι τις ομιλίες μπορεί να παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος ζωντανά μέσω διαδικτύου στην πλατφόρμα ZOOM. Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο email: kyklosimspartis@outlook.com ή στο τηλ. 6947965170.