19/03/2024

RSS

Κοπή Βασιλόπιτας Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων ‘’ Ο Άγιος Παντελεήμων ‘’

14/01/2020

DSC_0582 (2)Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων ‘’ Ο Άγιος Παντελεήμων ‘’΄το απόγευμα της Κυριακής 12-01-2020.

Τους παρευρισκόμενους υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Ιδρύματος, π. Ιωάννης Προφύρης. Εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του σε όσους υποστήριξαν υλικά και ηθικά το Ίδρυμα καθώς και στους συνεργάτες του που βοήθησαν στην εύρυθμη λειτουργία του. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του αναφέρθηκε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο τονίζοντας την μεγάλη αγάπη που τρέφει προς τον Θεό και προς τους αξιαγάπητους ασθενείς του Ιδρύματος. Εν κατακλείδι τόνισε ότι το Ίδρυμα με την βοήθεια του Θεού και της κοινωνίας θα αποτελεί πάντα μία ζεστή αγκαλιά για τους ανιάτως πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Εν συνεχεία η εκπαιδευτικός, κα Μαρία Θεοφιλάκου – Κούτσαρη αναφέρθηκε στον βίο του Μεγάλου Βασιλείου εμβαθύνοντας στην μεγάλη κοινωνική προσφορά του με την δημιουργία πολλών ιδρυμάτων. Στο λόγο της η ομιλήτρια έκανε αναφορά στις υπηρεσίες του Ιδρύματος και πόσο αυτό βοήθησε και συνεχίζει να βοηθάει πάρα πολλούς πάσχοντες συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους. Με ιδιαίτερη συγκίνηση περιέγραψε μία πρόσφατη συνεργασία των μαθητών της με το Ίδρυμα, καθώς και τα συναισθήματα που βίωσαν από κοινού τα παιδιά αυτά με τους τροφίμους.

Ακολούθησε η ενοριακή χορωδία Κοκκινορράχης που εξαιρετικά απέδωσε κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση εορταστικού κλίματος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος αφού έλαβε τον λόγο καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την παρουσία και την φιλάνθρωπη διάθεσή τους.  Τόνισε την προσφορά της  εκκλησίας, η οποία  από τα πρώτα βήματά της έδειξε και συνεχίζει να δείχνει την αλληλεγγύη της σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη. Αναφέρθηκε στο Ίδρυμα και στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, επαινώντας τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν και συνεχίζουν να στηρίζουν την εύρυθμη λειτουργία του. Εν κατακλείδι ανέφερε ότι οι εμπερίστατοι αδελφοί μας υπάρχουν στη ζωή μας και όλοι εμείς επιλεχθήκαμε από τον Θεό για να τους υπηρετούμε. Εν συνεχεία ευλόγησε την βασιλόπιτα.

Το φλουρί έτυχε ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, κ.Βασίλειος Τσιγαρίδης, ο οποίος δέχτηκε ως δώρο ένα έργο που είχαν  φιλοτεχνήσει τρόφιμοι με την βοήθεια των  εκπαιδευτικών  τους.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: οι Βουλευτές Λακωνίας, κ. Αθανάσιος Δαβάκης, κ. Νεοκλής Κρητικός και κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας, κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκωνας Τζινιέρης, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Χρυσακόπουλος, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

DSC des (2) DSC_0539 (2) DSC_0526 (2) DSC_0558 DSC_0562 (2)