19/03/2024

RSS

Κοπή πίτας των στελεχών νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

03/01/2020

Το απόγευμα της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου 2020, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, τα  στελέχη της νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως μας έκοψαν την πίτα τους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Οσίου Νίκωνος Σπάρτης  παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.Ευσταθίου.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. Ευστάθος Πορφύρης.  Τροφή για συζήτηση έδωσε το θέμα που ανέπτυξε ο δόκιμος μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος, Γεώργιος Καρκαμπάσης, με τίτλο: ‘’Η δυαδικότητα των φύλων και ο σύγχρονος κόσμος’’. Ο εισηγητής του θέματος ανέπτυξε το θέμα με αναφορές στα ιερά κείμενα της Εκκλησίας μας, έτσι ώστε να ακουστεί η αλήθεια και όχι προσωπικές απόψεις. Εν ολίγοις ανέφερε ότι ο άνθρωπος έχει την ίδια φύση, αλλά σε δύο υποστάσεις: την αρσενική και τη θηλυκή, τις οποίες είχε δημιουργήσει ο Θεός πριν την πτώση φτιάχνοντας τον Αδάμ και την Εύα. Ανέφερε ότι η έκφραση της σεξουαλικότητας είναι ευλογημένη μέσα στον γάμο έτσι ώστε να λειτουργεί για την αναπαραγωγή και την διαιώνιση του είδους και για να εκφράζεται από τον άντρα προς τη γυναίκα και από τη γυναίκα προς τον άντρα η ανιδιοτελής αγάπη του ενός προς τον άλλον. Ανέφερε χαρακτηριστικά για να τονίσει τη σημασία του ευλογημένου γάμου μέσα από το Μυστήριο της Εκκλησίας, ότι ο Χριστός ξεκινάει τη δημόσια δράση Του με το θαύμα στο γάμο της Κανά. Επίσης, στην ομιλία αναφέρθηκε ότι ο Χριστός με την ενανθρώπησή Του καθώς και η Παναγία όταν κυοφόρησε τον Ιησού Χριστό, μένοντας παρθένος, έπαιξαν το ρόλο του νέου Αδάμ και της νέας Εύας αντίστοιχα, για τη Σωτηρία του Ανθρώπου.

Στην εποικοδομητική κουβέντα που επακολούθησε, την εισήγηση σχολίασε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απαντώντας και στις ερωτήσεις και απορίες των στελεχών. Τόνισε ότι το θέμα που αναφέρεται στον τίτλο δεν είναι καινούργιο αλλά υπάρχει παλαιόθεν, από την εποχή των Σοδόμων και των Γομόρρων, τα οποία ο Θεός κατέστρεψε επειδή οι άνθρωποι είχαν καταγίνει με τα πάθη της σάρκας. Και σαν συμπέρασμα τόνισε ότι πρέπει να σεβόμαστε αυτό που είμαστε, να παλεύουμε για τα πιστεύω μας και την αλήθεια ακόμα και αν είμαστε λίγοι εναντίον πολλών.

Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί έλαβε δώρο ένα βιβλίο αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Άπαντες έλαβαν αναμνηστικό βιβλίο και ημερολόγιο, ενώ οι εφημέριοι του Ναού, π. Αθανάσιος Σπηλιώτης και π. Κωνσταντίνος Σκάλτσας,  είχαν φροντίσει για το σχετικό κέρασμα.

IMG_8067 (2) - Αντιγραφή IMG_8069 (2) - Αντιγραφή IMG_8070 (2) - Αντιγραφή IMG_8080 - Αντιγραφή IMG_8073 (2) - Αντιγραφή IMG_8079 - Αντιγραφή IMG_8082 (2) IMG_8090 (2) IMG_8093 (2) IMG_8099 (2)