29/03/2024

RSS

Ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σπάρτη

21/11/2019

DSC04447 (3)Τα Εισόδια της Θεοτόκου τίμησε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 η Εκκλησία μας και παράλληλα εόρτασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια Δοξολογία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, πριν την τέλεση της Δοξολογίας, ευχήθηκε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων η Υπεραγία Θεοτόκος να τους χαρίζει υγεία και δύναμη, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται με επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και μάλιστα σε μία εποχή που η Πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα.

Μετά τη Δοξολογία, η Ταγματάρχης Εφοδιασμού Μεταφορών Νίκου Χριστίνα εξεφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τον άρρηκτο δεσμό της Ορθόδοξης Πίστης και ιδιαίτερα της Μεγαλόχαρης με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας.

Αμέσως μετά, οι επίσημοι μετέβησαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και αποδόθηκαν τιμές.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Νίκωνας Τζινιέρης,  η περιφερειακή σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αντιδήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Χρυσακόπουλος συνοδευόμενος από αξιωματικούς του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης, εκπρόσωποι των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων της πόλης.

 

 

DSC04463 (2) DSC04468 DSC04469 DSC04470 DSC04475 DSC04473 (2) DSC04477 (2) DSC04474 (2)