28/03/2024

RSS

Έναρξη κατηχητικής χρονιάς στην Κοκκινόραχη με επίσκεψη στο Οινοποιείο Θεοδωρακάκου

08/10/2019

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, αμέσως μετά τη Θεία λειτουργία στον βυζαντινό Ι.Ν Αγίου Νικολάου Κοκκινόραχης, τελέστηκε ο αγιασμός των κατηχητικών σχολείων της Ενορίας.
Ο Ναός γέμισε με παιδιά όλων των ηλικιών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του εφημερίου του χωριού και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου, για την έναρξη της κατηχητικής χρονιάς. Συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια μαθήτριας του ανώτερου κατηχητικού σχολείου, η οποία εκ μέρους όλων των παιδιών, ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε τον κ. Νικόλαο Γιάνναρη, κατηχητή των παιδιών και ψάλτη της ενορίας, που θα λείψει για ένα χρονικό διάστημα από κοντά τους, καθώς θα εκτίσει την στρατιωτική του θητεία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του αγιασμού, ακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας από την κατηχήτρια κ. Ελβίνα Λάτση και κοπή τούρτας για τον εορτασμό της νέας κατηχητικής χρονιάς.
Αμέσως μετά, παιδιά, κατηχητές και γονείς, μετέβησαν με λεωφορείο στο οινοποιείο Θεοδωρακάκου στην Εθνική οδό Σπάρτης – Γυθείου. Στη διαδρομή η κατηχήτρια κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου – Κουκούτση αναφέρθηκε στην παραβολή της αμπέλου και εξήγησε στα παιδιά γιατί η άμπελος είναι ευλογημένο φυτό.
Με ξεναγό τον οινοποιό κ. Νίκο Θεοδωρακάκο, οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στους χώρους του οινοποιείου και ενημερώθηκαν για όλη την διαδικασία, από τον τρύγο έως την εμφιάλωση του κρασιού. Στο τέλος της ξενάγησης, τα παιδιά είδαν τα προϊόντα που παράγει το οινοποιείο στον χώρο της έκθεσής του και έλαβαν ένα κέρασμα από τον κ. Νίκο.
Στην επιστροφή, όλα τα παιδιά έλαβαν συμβολικά δωράκια. Επίσης έγινε κλήρωση κάποιων κρασιών που προσέφερε ο κ. Θεοδωρακάκος, καθώς και άλλων δώρων. Η μέρα έκλεισε με πολλά χαμόγελα και όρεξη για μια γεμάτη και εποικοδομητική κατηχητική χρονιά!

ΕΚ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAthumbnail (2)OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA