28/03/2024

RSS

Υπαπαντή: Η ορθόδοξη γιορτή της μητέρας στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού

04/02/2019

Την ορθόδοξη γιορτή της μητέρας, εξ αφορμής της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου μας, τίμησε όλως ιδιαιτέρως η Ενορία Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού, κατά το διήμερο 02 και 03 Φεβρουαρίου 2019.

DSC07212 DSC07223 DSC07251Συγκεκριμένα, τα παιδιά των δύο τμημάτων των κατηχητικών συντροφιών του Τσεραμιού, το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου, υπό την καθοδήγηση των κατηχητριών τους πρεσβυτέρας Χρυσούλας Προφύρη, πρεσβυτέρας Γεωργίας Λάτση, κ. Φωτεινής Τροχαλάκη, κ. Όλγας Τσώνη και με τη βοήθεια της βρεφονηπιοκόμου Καλλιόπης Γεροντάκου, ζωγράφισαν και έφτιαξαν με όλη τους την τέχνη και το μεράκι πολύ όμορφα γλαστράκια με λουλούδια τα οποία με πολύ αγάπη και ενθουσιασμό δώρισαν στις μητέρες τους!

DSC07300 DSC07338 DSC07346Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 03 Φεβρουαρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία καθώς και η αρτοκλασία κατά την οποία αναγνώσθηκαν όλα τα ονόματα των μητέρων των παιδιών των κατηχητικών συνάξεων, ενώ στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Τσεραμιού ακολούθησε κέρασμα και μία σύντομη ομιλία για τον ρόλο της ορθόδοξης μητέρας στη σημερινή εποχή από την πρεσβυτέρα κ. Γεωργία Λάτση καθώς και ομιλία από την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου “Δίαυλος” κ. Ασπασία Γκουντούνα με θέμα “Άγχος και οικογένεια”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, ο εφημέριος της Ενορίας π. Παναγιώτης Λάτσης, απένειμε αναμνηστικούς επαίνους στις τέσσερις μητέρες – κατηχήτριες καθώς και στην κ. Γκουντούνα για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο ενοριακό, κατηχητικό και νεανικό έργο της Ενορίας του Τσεραμιού, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι πήραν ως δώρο τις εξαιρετικές χειροτεχνίες που με πολύ αγάπη είχαν φτιάξει τα παιδιά και εγγόνια τους!

DSC07373DSC07394DSC07398 Αξίζει να σημειώσουμε πως χάρη στον ιδανικό και ηλιόλουστο καιρό, τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων του Τσεραμιού έπαιξαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου διάφορα ομαδικά και δημιουργικά παιχνίδια, ενώ διασκέδασαν με δύο εξαίρετες παιδαγωγούς οι οποίες όχι μόνο τα ζωγράφισαν αλλά και τους έφτιαξαν πρωτότυπα σχέδια και φιγούρες με τα πολύ όμορφα και διαφόρων μεγεθών μπαλόνια που είχαν μαζί τους!

DSC07352 DSC07361 DSC07362Η γλυκύτατη Παναγία μας, η Μητέρα του Χριστού μας και Μητέρα όλου του κόσμου, αποδεχόμενη τον ρόλο της ως μητέρα, έδωσε τρανό παράδειγμα μίμησης προς όλες τις μητέρες του κόσμου που με αγάπη κόπους και θυσίες προσπαθούν ανά τους αιώνες και από γενιά σε γενιά να αναθρέψουν τα παιδιά τους, γι’ αυτό και όλοι εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί πρέπει να εορτάζουμε το σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής μας – τη μητέρα μας – την ημέρα της Υπαπαντής, αφού η Παναγία μας ήταν Αυτή που έφερε στον κόσμο τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας, τον Κύριο και Θεό μας, τον Ιησού Χριστό.

Αυτή λοιπόν την Παναγία Μητέρα μας επικαλούμαστε όλοι, ώστε να καθοδηγεί και να ενισχύει όλες τις μητέρες του κόσμου στον καθημερινό και κοπιώδη αγώνα της ζωής τους!

Χρόνια Πολλά μητέρες μας!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες, κάνοντας κλικ εδώ:

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Θεοφανοπούλου