Skip to main content
search
ΑρχείοΕπικαιρότηταΝεότητα

Λήξη α’ κατασκηνωτικής περιόδου κοριτσιών στην Ταϋγέτη

By 18 Ιουλίου 201711 Οκτωβρίου, 2017No Comments

20170715_191441 20170715_191450 20170715_191719 20170715_191756 20170715_191801Με τη χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου περατώθηκε η Α΄ Κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών στις εγκαταστάσεις όπου φιλοξενήθηκαν σχεδόν ενενήντα παιδιά, ηλικίας 11- 13 ετών, καθώς και είκοσι στελέχη, που προσέφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Μέσα στον ειδυλλιακό χώρο των κατασκηνώσεων, που βρίσκονται πλησίον της Ιεράς Μονής Παναγίας Ταϋγέτης, τα παιδιά πέρασαν όμορφες στιγμές, γεμάτες με πλούσιες δραστηριότητες και ευκαιρίες πνευματικού ανεφοδιασμού. Το θέμα της φετινής κατασκήνωσης, που είναι κοινό για όλες τις περιόδους, έχει τίτλο «Από την Εσύπολη στην Ουρανούπολη».

Κατά την διάρκεια της α΄ περιόδου τα παιδιά επισκέφθηκε, παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά του, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος δύο φορές. Τη πρώτη φορά συνοδεία του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτο Φιλιππάκο και μία ακόμη συνομιλώντας με τα παιδιά λύνοντάς τους απορίες και απευθύνοντας πατρικούς λόγους αγάπης. Παράλληλα δεν παρέλειψε να εκφράσει και τις δικές του ευχαριστίες στην αρχηγό, τα στελέχη και σε όλους όσοι προσφέρουν στην προσπάθεια αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως, που στοχεύει στην ψυχική ωφέλεια της νεολαίας του τόπου μας.

Την τελευταία ημέρα, στις 15/7 ημέρα Σαββάτο και ώρα 7μ.μ, πραγματοποιήθηκε μια μικρή , πολύ όμορφη, οικογενειακή γιορτή. Η υπαρχηγός παρουσίασε το θέμα της περιόδου και τόνισε ότι όλες έμαθαν να στηρίζονται η μία στην άλλη και αφού κατέκτησαν την Εσύπολη προσπάθησαν να φτάσουν στην Ουρανούπολη φτιάχνοντας με κόπο και συνεχείς προσπάθειες τα σκαλοπάτια που οδηγούν εκεί. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε εννέα ομάδες όπου η κάθε ομάδα είχε ένα ξεχωριστό όνομα. Τα ονόματά τους : Υπάκουες, Φιλάληθες, Εργατικές, Φιλάνθρωπες, Θυσιαστικές, Προσευχητικές, Πιστές, Ελπιδοφόρες και Ουρανοπολίτισσες. Τραγούδησαν και είπαν τους ύμνους και τις κραυγές τους και κάπου στη μέση του προγράμματος παρουσιάστηκε ένα ευχάριστο ψυχαγωγικό χορευτικό. Η υπαρχηγός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει εκ μέρους όλων τον Πανοσιολογιώτατο π. Ευστάθιο, Ιεροκήρυκα και υπεύθυνο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και εκπρόσωπο του Μητροπολίτου, τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Σπηλιώτη, πνευματικό πατέρα της περιόδου αυτής για την προσφορά του στο κομμάτι της εξομολογήσεως αλλά και για την προσφορά του στην ηχητική κάλυψη της γιορτής, τον αιδεσιμότατο π. Γεώργιο Σκοπαράντζο υπεύθυνο τροφοδοσίας και τον αιδεσιμολογιώτατο π. Νικόλαο Τσέτσεκα υπεύθυνο ιερέα της περιόδου αυτής. Χωρίς αυτούς τους πατέρες που σαν φύλακες απέστειλε ο Σεβασμιώτατος, την άγρυπνη φροντίδα και με την αδιάκοπη προσευχή όλων δεν θα μπορούσε να περατωθεί η περίοδος αυτή.
Μετά την υπαρχηγό το λόγο πήρε η αρχηγός όπου ευχαρίστησε θερμά όλους τους γονείς, τα παιδιά και αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι το έργο της Μητροπόλεως με τις κατασκηνώσεις. Έπειτα ζήτησε από τον π. Ευστάθιο να πει δυο λόγια αγάπης .
Τη γιορτή έκλεισε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό και τις ευχές του Ποιμενάρχη μας ο οποίος για ποιμαντικούς λόγους απουσίαζε, συνεχάρη το αρχηγείο και τα στελέχη για την ανιδιοτελή προσφορά τους και ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη τοπική μας Εκκλησία επιλέγοντας να έρθουν τα παιδιά τους στην κατασκήνωσή μας. Τόνισε πως σκοπός είναι να ριχθεί ο σπόρος του Χριστού ώστε να προσελκύσουν παιδιά στην Εκκλησία διότι πολλά από αυτά τα παιδιά μπορεί να πιστεύουν ότι η Εκκλησία είναι κάτι το απόμακρο, το διαφορετικό κι όμως από τα τραγούδια τους φάνηκε πως είναι μέσα στην επικαιρότητα. Από τα παιδιά ζήτησε να κλείσουν στην καρδιά τους και να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν στη ζωή τους όλα όσα άκουσαν αυτές τις εννέα ημέρες και να γίνουν ο φάρος , ο οδοδείκτης που θα οδηγήσει και εμάς τους ενήλικες στην Ουρανούπολη. Επίσης ανέφερε τη μεγάλη πνευματική ωφέλεια που αποκόμισαν τα παιδιά, από τη συμμετοχή τους στα μυστήρια της Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας. Ευχαρίστησε την κ. Ελένη Ορφανού, νοσηλεύτρια της περιόδου αυτής ,όπου ήταν άγρυπνος φρουρός 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και τις κυρίες της κουζίνας που καθημερινά αναλώνονται ώστε να μη λείψει τίποτα στα παιδιά .

Μετά το πέρας της γιορτής τα παιδιά πήραν ως αναμνηστικό δώρο ένα μπουκάλι ζωγραφισμένο με το αντίστοιχο θέμα της κατασκηνώσεως και ένα πάζλ ,ενώ προσφέρθηκαν κέρασμα σε όλους από το ζαχαροπλαστείο «ΒΕΡΓΑΔΟΣ».

Αξιέπαινες για την διαρκή καθοδήγηση και φροντίδα τους προς τα παιδιά, ήταν η αρχηγός κ. Αμαλία Κορίνη- Κρυπωτού, η υπαρχηγός κ. Αγγελίνα Ζαγοριανού, ο υπεύθυνος ιερέας π. Νικόλαος Τσέτσεκας , οι οποίοι είχαν άξιες συμπαραστάτριες τις ομαδάρχισσες : Αιμιλία Καραποστόλη, Μαρία Τόντζου, Μαριτίνα Τσαγκαρούλη, Δήμητρα Λυμπεράκου, Όλγα Παναγοπούλου, Εύη Νικολοπούλου, Ναταλία Νικολαΐδου, Εβελίνα Γιάνναρη, Αγγελική Τζανετέα, Ευφημία Τόντζου, Παναγιώτα Κοντού, Σωτηρία Κουτσουμάνη, Μαρία Γιαννιά, Ευθυμία Παπαγεωργίου, Αναστασία Παυλούνη, Ειρήνη Τόντζου, Ζωή Ζαφειριάδου, Γεωργία Μποζίκα και Ειρήνη Ζορμπά.

Close Menu