29/03/2024

RSS

Επιτυχημένο το 19ο Φιλανθρωπικό τσάι της Ενορίας Κοκκινόραχης

04/07/2017

Το 19ο Φιλανθρωπικό Τσάι Αγάπης πραγματοποίησε η Ενορία Κοκκινoρράχης το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2017 στο προαύλιο του βυζαντινού Ι.Ν Αγίου Νικολάου. Πλήθος κόσμου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αφού έπνεαν ισχυροί άνεμοι, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ενορίας, γεμίζοντας ασφυκτικά τον χώρο.

Κατά το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, το κοινό διασκέδασαν με ποιοτικά τραγούδια τα μέλη του ‘’Μουσικού εργαστηρίου’’ από το Γύθειο υπό την διεύθυνση της κας Χρυσάνθης Μάνδρου Φιλιππάκου. Στη συνέχεια τα μέλη της Ενοριακής Χορωδίας Κοκκινορράχης ταξίδεψαν μουσικά το κοινό στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Μικρά Ασία. Υπεύθυνες ήταν οι κυρίες Χαρούλα Βελισσάρη – Βαδάκογλου, Τριάδα Παλαιοκώστα και Χαρούλα Παπαδοπούλου. Την χορωδία της Κοκκινορράχης συνόδευσαν με τα μουσικά τους όργανα, οι μουσικοί Σάββας Αραβανής και Αλέξης Καραμποήτης. Κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την ολοκλήρωση του μουσικού προγράμματος και οι δύο χορωδίες εισέπραξαν δικαίως το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει το μέλος του Φιλοπτώχου Ταμείου Κοκκινορράχης κ. Νικολέτα Ηλιάδη, ενώ τη νησιώτικη διακόσμηση του χώρου είχαν επιμεληθεί οι κυρίες Ειρήνη Χούπη – Γιαννακάκη, Δέσποινα Κουκούτση – Παπαδοπούλου και Νίνα Κολοβού.

Ο εφημέριος της Ενορίας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αιδ. Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου συγκινημένος από την προσέλευση του κόσμου, απηύθυνε καρδιακά λόγια αγάπης. Στον επίλογο της ομιλίας του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους το φιλανθρωπικό τσάι, καθώς και τις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου και της Ενορίας για την οργάνωση της εκδήλωσης. Με την ολοκλήρωση του μουσικού προγραμμάτος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βρεσθένων και εφημέριος Κλαδά Πρωτ. Βασίλειος Μιχαλόχρηστας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Τζεφεράκος κλήθηκαν να δώσουν αναμνηστικά δώρα στα μέλη των χορωδιών.

Το 19ο Φιλανθρωπικό Τσάι Αγάπης τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι ιερείς: π. Αθανάσιος Σπηλιώτης εφημέριος Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, π. Γεώργιος Λάτσης εφημέριος Ξηροκαμπίου, π. Ευάγγελος Γρίβας εφημέριος Συκαρακίου, π. Παναγιώτης Λάτσης εφημέριος Τσεραμιού, π. Νικόλαος Κωνσταντάκης εφημέριος Χρυσάφων, π. Λουκάς Ξουραφάς εφημέριος Λευκοχώματος και ο π. Δημήτριος Λεπελής. Επίσης παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σπάρτης κ. Παναγιώτα Ανδρακάκου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αντωνία Κώνστα και Κωνσταντίνα Λυμπιωτάκου, ο Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Λακωνίας κ. Δημήτριος Μιχαλάκος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινορράχης κ. Λάμπρος Παλαιοκώστας, η Πρόεδρος του Δ.Σ του Γηροκομείου Σπάρτης κ. Χριστίνα Χαριδά και η Διευθύντρια του κ. Τούλα Πανάγου, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Κοκκινόραχης κ. Αναστάσιος Χούπης και ο τέως Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως Λακωνίας κ. Γεώργιος Παλούμπας.

(Φωτογραφίες: Παναγιώτης Περγαντής, Γεώργιος Βαμβαλής)

P1110756 P1110679P1110672 P1110748 P1110684 P1110686 P1110709 P1110677 OLYMPUS DIGITAL CAMERA P1110734 P1110745 P1110680 P1110718P1110672