29/03/2024

RSS

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίων Θεοδώρων Τρύπης

19/03/2016

036Το δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου εόρτασε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 η Εκκλησία μας. Στον περικαλλή Ι.Ν Αγίων Θεοδώρων Τρύπης, στον ολάνθιστο Ταΰγετο, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασίας και στη συνέχεια Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή έξι κληρικών και των δύο διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Επίκαιρα μίλησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη ενδυνάμωσης της πίστης μας προς το Θεό. Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου, μέσω του οποίου προστάτευσε τους Χριστιανούς, θέλοντας να τονίσει την παρουσία της Θείας Πρόνοιας, η οποία παντού και πάντα μας έχει υπό της Σκέπη Της αρκεί κι εμείς να ακολουθούμε μία χριστιανική ζωή χαρακτηριζόμενη από απλότητα, σεμνότητα και σύνεση.

Στη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν και συμπροσευχήθηκαν ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Αποστολάκος, ο νέος Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

055 045 049 044 039 040