29/03/2024

RSS

Εκδηλώσεις για τη νέα χρονιά στα Ιδρύματα Νεαπόλεως και Ελίκας

08/01/2016

078 083 080 088Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου 2016, όπως έχει καθιερωθεί την συγκεκριμένη ημέρα, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου εκδηλώσεις για την κοπή των Πρωτοχρονιάτικων πιτών των δύο Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στα Βάτικα.

Αρχικά, οι επίσημοι προσκεκλημένοι βρέθηκαν στο ίδρυμα Περιθάλψεως Ηλικιωμένων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ‘’ο Άγιος Αθανάσιος’’ στη Νεάπολη. Μετά το καλωσόρισμα από τον Διευθυντή του Ιδρύματος π. Παναγιώτη Αρώνη, ακολούθησε ένα ευχάριστο μουσικό εορταστικό πρόγραμμα από την χορωδία των κατηχητικών της Ενορίας Νεαπόλεως υπό την διεύθυνση της μουσικού κας Φερδιανάκη. Στη συνέχεια ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευλόγησε την Βασιλόπιτα, ενώ στην ομιλία του στάθηκε στην διάθεση προσφοράς τους δύσκολους αυτούς καιρούς ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι στάθηκαν εμπράκτως κοντά στο ίδρυμα την χρονιά που πέρασε.

092 093

Ακολούθως οι επίσημοι μετέβησαν στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Ηλικιωμένων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ‘’ο Άγιος Χαράλαμπος’’ στην Ελίκα, όπου πραγματοποιήθηκε ανάλογη εκδήλωση. Ο Διευθυντής του Ιδρύματος π. Μιχαήλ Χαραμής στο σύντομο καλωσόρισμά του αναφέρθηκε στο έργο, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, μετά την ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, μίλησε για την στοργική αγκαλιά της Εκκλησίας, η οποία οφείλει να είναι ανοικτή πάντοτε για τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, ενώ ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία, προκοπή και δύναμη τη νέα χρονιά, ώστε να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσκολίες τους παρουσιαστούν.

Νωρίτερα, αμέσως μετά τον Καθαγιασμό των Υδάτων, ο Σεβασμιώτατος είχε ευλογήσει την βασιλόπιτα της Τ.Κ Νεαπόλεως στο Ναυτικό Μουσείο της περιοχής εκφράζοντας τις ευχές του για μία εποικοδομητική νέα χρονιά.

065 077