29/03/2024

RSS

Με εκκλησιασμό, ξενάγηση σε Μουσείο και παιχνίδι ξεκίνησε το Κατηχητικό Κοκκινόραχης

05/10/2015

O O O O 009 O 003 004 007Με εκκλησιασμό, μία ωφέλιμη επίσκεψη και παιχνίδι ξεκίνησε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 το Κατηχητικό Σχολείο Κοκκινόραχης την φετινή του εποικοδομητική πορεία.

Συγκεκριμένα, η ημέρα ξεκίνησε με εκκλησιασμό στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Κοκκινόραχης. Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας από τον εφημέριο του χωριού π. Συμεών Παπαγεωργίου και την μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων από τα περισσότερα παιδιά, η συνταξιούχος εκπαιδευτικός και μία εκ των δύο κατηχητριών κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου μίλησε στο εκκλησίασμα για την αξία του Κατηχητικού Σχολείου. Παρούσες ήταν η έτερη κατηχήτρια κ. Ελβίνα Λάτση καθώς και η υπεύθυνη της ενοριακής χορωδίας κ. Χαρούλα Βελισσάρη – Βαδάκογλου.

Στη συνέχεια τα παιδιά και αρκετοί γονείς μετέβησαν στη Σπάρτη και στο προσφάτως εγκαινιασμένο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Επιμελητής του Μουσείου κ. Δημήτρης Μπαγιώκος, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην ιστορία του Μουσείου καθώς και στην διάσωση των κειμηλίων της τοπικής Εκκλησίας από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Ευστάθιο και τους αείμνηστους προκατόχους του. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης ο κ. Μπαγιώκος περιέγραψε με απλό και κατανοητό για τα παιδιά τρόπο την αξία και τους συμβολισμούς κάποιων εκθεμάτων, ενώ απάντησε στις όποιες απορίες των επισκεπτών. Παράλληλα ο π. Συμεών μίλησε στα παιδιά για την χρήση των ιερών εκκλησιαστικών σκευών.

Η όμορφη ημέρα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Πάρκο Γουδέ, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και οι γονείς να απολαύσουν το καταπράσινο φυσικό περιβάλλον.

O O