28/03/2024

RSS

Η Ενορία του Τσεραμιού στις πυρόπληκτες περιοχές των Βατίκων

04/08/2015

Με έντονο το συναίσθημα της αγαπητικής προσφοράς προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, εικοσιτέσσερις ενορίτες της ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού, με επικεφαλής τον εφημέριό τους π. Παναγιώτη Λάτση, επισκέφθηκαν το Σάββατο 01 Αυγούστου 2015 για να ενισχύσουν υλικά αλλά και οικονομικά τις πυρόπληκτες περιοχές των Βατίκων.

DSC07904 DSC07916 DSC07921Αφετηρία του καραβανιού της αγάπης ήταν ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στο Τσεραμιό, όπου στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας είχαν συγκεντρωθεί κάθε λογής αγαθά, όπως κουβέρτες, είδη ρουχισμού, τρόφιμα, γάλατα, λάδι, απορρυπαντικά, χαρτικά, σαμπουάν και είδη προσωπικής υγιεινής, καθώς επίσης και φάρμακα που είχαν αγοραστεί από το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας Τσεραμιού αλλά και φάρμακα και διάφορα άλλα είδη που προσέφερε το φαρμακείο της κυρίας Ελένης Φιφλή που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα του Αγίου Ιωάννου.

DSC07944 DSC07952 DSC07991Αρχικός προορισμός ήταν ο Άγιος Νικόλαος Βοιών, ένα από τα χωριά των Βατίκων το οποίο επλήγη σφοδρότατα από την πύρινη λαίλαπα.

Στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τους ενορίτες του Τσεραμιού υποδέχτηκε με πορτοκαλάδες τόσο η πρεσβυτέρα της ενορίας, όσο και ο καλός εφημέριος του χωριού π. Διονύσιος Μιχαλέτος, ο οποίος αφού τους ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τόσο για την οικονομική ενίσχυση που έλαβε διά του Φιλοπτώχου Ταμείου τους, όσο και για την προσφορά των παραπάνω ειδών, από όλους τους ανθρώπους που προσέτρεξαν αυτές τις δύσκολες ώρες στην ενορία του, επεσήμανε αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της αγάπης και της αλληλεγγύης που έχει ο Έλληνας στην ψυχή του και που αυθόρμητα και συγκινητικά εκδηλώνεται κάθε φορά που ο συνάνθρωπός του βρεθεί σε περίπτωση ανάγκης.

DSC07982 DSC08001 DSC08037Επόμενος προορισμός των ενοριτών του Τσεραμιού ήταν το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Νεάπολη, όπου εκεί τους υποδέχθηκε ολόθερμα τόσο ο διευθυντής του ιδρύματος π. Παναγιώτης Αρώνης, όσο και το ιδιαίτερα φιλόξενο προσωπικό του γηροκομείου, το οποίο εξέφρασε τις δικές του ευχαριστίες προσφέροντας σε όλους από ένα νόστιμο μελομακάρονο.

Οι ενορίτες του Τσεραμιού, αφού παρέδωσαν στον π. Παναγιώτη διά μέσου του Φιλοπτώχου Ταμείου τους, χρηματικά ποσά τόσο για το Φιλόπτωχο Ταμείο της Νεαπόλεως όσο και για το ίδιο το ίδρυμα, αλλά και ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα, άκουσαν με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη συγκίνηση τα όσα ο π. Παναγιώτης τους εξιστόρησε για τις δραματικές ώρες που οι κάτοικοι των Βατίκων πέρασαν, βλέποντας τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τη μία στιγμή στην άλλη.

DSC08051 DSC08063 DSC08071Μετά το μεσημβρινό γεύμα σε ταβέρνα στην παραλία της Νεάπολης, οι κάτοικοι του Τσεραμιού επισκέφθηκαν τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για Άτομα με ειδικές Ανάγκες, που βρίσκονται στη Νεάπολη, για να απολαύσουν το καρπούζι που τους προσφέρθηκε, αλλά και για να τελέσουν τον εσπερινό στο εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου.

Τον εσπερινό τέλεσε ο εφημέριός τους π. Παναγιώτης, ενώ στο ψαλτήρι έψαλλαν ο π. Διονύσιος Μιχαλέτος που είναι υπεύθυνος των κατασκηνώσεων εκεί, αλλά και ο π. Γεώργιος Μπλάθρας, ο οποίος την ημέρα εκείνη βρισκόταν σε εκείνον τον όμορφο και φιλόξενο χώρο των κατασκηνώσεων.

DSC08074 DSC08107 DSC08169Μετά τον εσπερινό και ατενίζοντες πια «την του ηλίου δύσιν», αναχώρησαν όλοι για το Τσεραμιό, ευχαριστώντας και δοξολογώντας τον Θεό για την αίσια έκβαση που είχε η αποστολή τους.

Ο εφημέριος του Τσεραμιού, αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας του, την φαρμακοποιό κυρία Ελένη Φιφλή, τους οδηγούς των επιβατικών αυτοκινήτων και τους ενορίτες αλλά και τους φίλους της ενορίας του Τσεραμιού για την ολοπρόθυμη και άμεση ανταπόκρισή τους σε αυτό το, μόλις πέντε ημερών, κάλεσμα αγάπης που τους έκανε, καθώς επίσης και τους εφημερίους Αγίου Νικολάου Βοιών και Νεαπόλεως, π. Διονύσιο Μιχαλέτο και π. Παναγιώτη Αρώνη, αντίστοιχα, για τη ζεστή αγκαλιά και τη φιλοξενία που τους επεφύλαξαν.

DSC08181 DSC08193 DSC08202Είθε ο πανάγαθος Θεός να δωρίζει την υγεία σε όλους, προ πάντων δε να δωρίζει υγεία και δύναμη στους πληγέντες αδελφούς μας, ώστε να μπορέσουν και πάλι να σταθούν στα πόδια τους.

Φωτογραφίες: Γ.Π.Λ, Μαριάννα Λάτση