29/03/2024

RSS

Κοπή Βασιλόπιτας Ενορίας Θεολόγου

08/01/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο μιας όμορφης εκδήλωσης πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, η Ενορία του Θεολόγου ανήμερα των Θεοφανείων το απόγευμα. Στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του χωριού τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με τις εορτές του Δωδεκαημέρου, με τη βοήθεια της κ. Ρούλας Ζαχαράκη. Στη συνέχεια, ορισμένα μέλη της Ενοριακής Χορωδίας της Κοκκινορράχης ερμήνευσαν ποιοτικά τραγούδια που αναφέρονται στον Άγιο Νικόλαο και έψαλαν κάλαντα από όλη την Ελλάδα με την καθοδήγηση της μουσικού κ. Τριάδας Παλαιοκώστα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως η ενορία τίμησε τα τέσσερα παιδιά του Θεολόγου που εισήχθησαν φέτος σε Ανώτατες Σχολές. Οι νέοι ακαδημαϊκοί πολίτες είναι: η Μαρία Σάλαρη, φοιτήτρια πλέον στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Μαρία Νταριώτη, που εισήχθη στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου, η Γεωργία Λυμπεράκου, που σπουδάζει στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Πελοποννήσου και ο Ιωάννης Φιλιαντρής, φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο συνταξιούχος ιερέας π. Χρήστος Τσαγκαρούλης, ο οποίος κατάγεται από τον Θεολόγο, μαζί με τον π. Βασίλειο Μιχαλόχρηστα, εφημέριο Κλαδά και Αρχιερατικό Επίτροπο Βρεσθένων, ενώ τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες Θεόδωρος Τσαγκαρούλης, Κλεομένης Φιλιαντρής και Ευθύμιος Δημητρόπουλος.

Οι κυρίες του Φιλόπτωχου Ταμείου είχαν φροντίσει ώστε όλα να είναι οργανωμένα στην εντέλεια, ενώ το φλουρί έτυχε η δικηγόρος κ. Αικατερίνη Σάλαρη. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν ο π. Συμεών Παπαγεωργίου και η κ. Ρούλα Ζαχαράκη, ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο οποίος με εγκάρδια λόγια ευχήθηκε στους Θεολογίτες για το νέο χρόνο, οι συνταξιούχοι εφημέριοι του Θεολόγου π. Γεώργιος Φιλιαντρής και π. Σταύρος Κουτρουμπής, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Σάλαρης και ο Προέδρος του Ιδρύματος «Σαραντόπουλου» κ. Βασίλειος Παπαγιαννόπουλος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA