28/03/2024

RSS

Προσκυνηματικού και Φιλανθρωπικού χαρακτήρα η Εκδρομή της Ενορίας του Τσεραμιού στην Ιερά Μονή Ιέρακος και το Γηροκομείο Μολάων

30/12/2014

Με μία όμορφη προσκυνηματική και φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδρομή αποχαιρέτησε η ενορία του Τσεραμιού, λίγο πριν τη δύση του, το έτος 2014.

DSC02080DSC02114DSC02122Συγκεκριμένα, το πρωί του ηλιόλουστου Σαββάτου 27 Δεκεμβρίου 2014, οι ενορίτες του Τσεραμιού με επικεφαλής τον εφημέριό τους π. Παναγιώτη Λάτση, και εφοδιασμένοι με διάφορα πράγματα και καλούδια, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Ιέρακος, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής και ζεστής φιλοξενίας από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής. Εκεί αφού ξεναγήθηκαν στον διπλό Ιερό Ναό, στο ασκηταριό του μοναχού Κυριακού και στο μουσείο της Ιεράς Μονής, έμαθαν όλα όσα σχετίζονται με το ιστορικό της μονής και δέχτηκαν το ζεστό και γεμάτο αγάπη κέρασμα των μοναζουσών καθώς και βιβλία και εικόνες από το μοναστήρι ως ευλογία και ανάμνηση της επίσκεψής τους στον όμορφο Γέρακα.

DSC02238DSC02262DSC02268Επόμενος προορισμός των ενοριτών του Τσεραμιού ήταν η Μονεμβάσια και συγκεκριμένα ο Ναός του Ελκομένου Χριστού μέσα στο κάστρο! Εκεί προσκύνησαν την ιστορική και μεγαλοπρεπή εικόνα της Σταυρώσεως του Κυρίου μας, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν και τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης.

DSC02402DSC02395DSC02433Μετά το μεσημβρινό φαγητό τους με θέα το βράχο της Μονεμβασίας, και μετά από μια σύντομη στάση στο προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα, κατευθύνθηκαν προς το Άσυλο Ανιάτων και το Γηροκομείο των Μολάων, όπου εκεί, τους υποδέχθηκε εγκαρδίως ο διευθυντής του ιδρύματος π. Παναγιώτης Λεγάκης, ο οποίος αφού τους μίλησε για την ιστορία και τη λειτουργία του ιδρύματος, τους ευχαρίστησε θερμά τόσο για αυτήν τους την επίσκεψη, όσο και για την ολοπρόθυμη και ευγενική προσφορά διαφόρων τροφίμων, ελαιολάδου και χρημάτων προς το ίδρυμα, μέσω του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας του Τσεραμιού.

DSC02433DSC02478DSC02482Αξίζει να σημειωθεί πως στην αίθουσα συγκέντρωσης των γερόντων, μέλη της Ενοριακής Χορωδίας του Τσεραμιού έψαλλαν κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, αποσπώντας έτσι το ζεστό χαμόγελο αλλά και το θερμό χειροκρότημα των παππούδων και των γιαγιάδων του γηροκομείου, οι οποίοι γεμάτοι χαρά εύχονταν σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!

DSC02495DSC02547DSC02551Μετά το κέρασμα του γλυκού από το προσωπικό και την αναμνηστική φωτογραφία στους χώρους του ιδρύματος οι ενορίτες του Τσεραμιού έκαναν στάση στην κεντρική πλατεία των Μολάων, όπου αφού προσκύνησαν τον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού και επισκέφθηκαν την παραμυθοχώρα της πλατείας, απόλαυσαν τον καφέ τους στα καφενεία της πλατείας, για να αναχωρήσουν γεμάτοι ικανοποίηση και όμορφες αναμνήσεις για την ενορία τους!

DSC02042(Featured)

 Πηγή: Ενορία Τσεραμιού

Φωτογραφίες: Γ.Π.Λ. – Σ.Τ.Α.