28/03/2024

RSS

Το “Παιδόραμα” στην ενορία Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού

12/12/2014

Μια πολύ όμορφη επίσκεψη είχε το πρωί της Πέμπτης 11 Δεκεμβρίου 2014 η ενορία του Τσεραμιού. Συγκεκριμένα, τα παιδιά του Βρεφονηπιακού – Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου «Παιδόραμα», των κυριών Ειρήνης Κοκκορού και Γιαννούλας Αγγελάκου, επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Τσεραμιό, για να συναντήσουν εκεί τον εφημέριο της ενορίας του Τσεραμιού π. Παναγιώτη Λάτση, ο οποίος και τους υποδέχθηκε με πολύ μεγάλη προσμονή και ανείπωτη χαρά. Τα παιδιά συνόδευε η κυρία Ειρήνη Κοκκορού μαζί με τη δασκάλα τους κυρία Κωνσταντίνα Ζάβρα.

DSC01514 DSC01531 DSC01550Τα μικρά παιδιά, αφού άναψαν το κεράκι τους στον Άγιο Δημήτριο, κάθησαν μπροστά από την ωραία πύλη για να κουβεντιάσουν με τον π. Παναγιώτη, ο οποίος αφού αρχικά τους είπε πώς να βρίσκουν τον Άγιο στον οποίο είναι αφιερωμένη η κάθε εκκλησία στην οποία εισέρχονται, τους μίλησε για το κανδήλι και για ποιο λόγο πρέπει όλοι να το ανάβουμε στο σπίτι μας.

Στη συνέχεια, αφού τους αντιπαρέβαλλε την εικόνα του Μεγάλου Βασιλείου με τον φουσκωτό «Αϊ Βασίλη» του εμπορίου, αναφέρθηκε (με διακριτικότητα και χωρίς να αποκαλύψει το… μεγάλο μυστικό των παιδικών μας χρόνων) τόσο στον βίο και τα χαρακτηριστικά του Αγίου και σημαντικού αυτού ιεράρχου της Εκκλησίας μας, του Μεγάλου Βασιλείου, όσο και στην ιστορία της ξενόφερτης αυτής και ροδοκόκκινης φιγούρας του Santa Claus.

DSC01584 DSC01596 DSC01614Στο τέλος της συνάντησης αυτής και αφού ο π. Παναγιώτης, ρώτησε ένα – ένα τα παιδάκια, τι δώρο έχουν ζητήσει από τον Άγιο Βασίλειο, έψαλλαν όλοι μαζί τα χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά κάλαντα και τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, με τον εφημέριο του Τσεραμιού να προσφέρει ένα παιδικό βιβλίο με τον βίο του Αγίου Δημητρίου στη βιβλιοθήκη του σχολείου, καθώς και πορτοκαλάδες, γλυκίσματα και ζωγραφιές στις δασκάλες και στα παιδιά, ευχόμενος χρόνια πολλά και υγεία τόσο στα μικρά βλαστάρια μας, όσο και στις δασκάλες τους που καθημερινά και με περισσή αγάπη διαπλάθουν τον χαρακτήρα τους.

Τέλος, μετά την αναμνηστική φωτογραφία μπροστά από τη φάτνη της ενορίας του Τσεραμιού, μικροί και μεγάλοι αναχώρησαν για το σχολείο τους γεμάτοι χαρά και ευτυχία για όσα είδαν και έμαθαν, αλλά κυρίως για όλα αυτά που έβαλαν μέσα στις αθώες, όμορφες και παιδικές ψυχές τους.

DSC01633 DSC01641 DSC01651Εκ της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού