28/03/2024

RSS

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΟΡΕΙΟΥ

26/01/2014

004 003 002

 

Τη πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε τη Κυριακή 26-1-2014 στις 11:00 π.μ. το Τοπικό και Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Παρορείου στο κατάστημα του κ. Πανάγου Στελλάκου.
Η επιτυχημένη εκδήλωση έγινε παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. Θεόκτιστου, ο οποίος και τέλεσε νωρίτερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό ναό Αγίου Νικολάου. Παραβρέθηκαν ακόμη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Μυστρά π. Λάζαρος Σκάγκος, ο εφημέριος Αγίου Ιωάννου π. Δημήτριος Σταυρόπουλος, ο εφημέριος Τρύπης π. Παναγιώτης Κοκκορός, ο διάκονος π. Ευσέβιος Ρασσιάς, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Δημήτριος Καραχάλιος, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού Δ. Σπάρτης κ. Λεωνίδας Καράτζαλης, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δ. Σπάρτης κ. Μάριος Τζωρτζάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυστρά κ. Δημήτριος Σκουρμπέλος, αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.
Τη πίτα ευλόγησε ο Θεοφιλεστάτος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ. Θεόκτιστος. Τα φλουριά της πίτας έτυχαν για το Τοπικό Συμβούλιο η κ. Δήμητρα Σπυριδάκου λαμβάνοντας ως δώρο μια ωραία φωτογραφία σε κορνίζα την πλατεία του «Κεράμου» και για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο η κ. Παναγιώτα Στελλάκου, που πήρε ως δώρο μια εικόνα του Αγίου Νικολάου. Από την εκδήλωση απουσίαζε ο εφημέριος Παρορείου π. Θεολόγος Γκιουζέλης λόγω ασθενείας.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Σταύρος Περγαντής στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης κ.κ. Θεόκτιστο, τους τοπικούς άρχοντες και τον κόσμο που παραβρέθηκαν σε αυτή την εκδήλωση. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού και Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την ωραία εκδήλωση. Στη συνέχεια  αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει ο Δήμος αυτή την εποχή να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις και τα έργα του λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη Χώρα.
Την εκδήλωση συνόδευσε με τη μουσική και τα τραγούδια του ο καθηγητής μουσικής κ. Σαράντος Κουρτσούνης.

005 006