29/03/2024

RSS

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος έδωσε πατρικές συμβουλές και δώρα στα παιδιά των κληρικών και των εργαζομένων στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως

19/12/2013

065022014

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε μια πολύ όμορφη και λιτή γιορτή, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βρεφονηπιακού Σταθμού ‘’ο Άγιος Βασίλειος’’ στη Σπάρτη, με τη συμμετοχή των παιδιών των κληρικών της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας και των εργαζομένων στα γραφεία της Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος προσέφερε δώρα στα παιδιά, που δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Διάκονος Κωνσταντίνος Σκάλτσας, ενώ την ευθύνη της οργάνωσης είχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Συμεών Παπαγεωργίου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια επίκαιρη ομιλία από την πρεσβυτέρα Αικατερίνη Χούλη – Δελακοβία, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά είπαν τα ποιήματά τους και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

020 017 021

 

 

Στο τέλος της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παίρνοντας τον λόγο και απευθυνόμενος στα παιδιά, τα συνεχάρη για την προσπάθειά τους και την άριστη απόδοση των ποιημάτων τους και των τραγουδιών και τους ευχήθηκε ο γεννηθείς Κύριός μας να τα προστατεύει και να τα καθοδηγεί πάντα στη ζωή τους. Απευθυνόμενος προς τους γονείς τους παρότρυνε να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους την αγάπη τους για τον Χριστό και την Εκκλησία επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν τη προσευχή και τη προσοχή. Επίσης συμβούλευσε τους γονείς ότι ο καλύτερος τρόπος ανατροφής και διαπαιδαγώγησης είναι να συνειδητοποιήσουν ότι τα παιδιά αποτελούν εικόνα του Θεού.

029 032 027

 

 

 

 

 

 

 

Εκ μέρους των παιδιών προσφέρθηκε στον Σεβασμιώτατο ένα συμβολικό δώρο και αμέσως μετά ο Ποιμενάρχης μας μοίρασε τα δώρα στα ενθουσιασμένα παιδιά. Για τους παραβρισκόμενους υπήρχε μικρό κέρασμα με γλυκίσματα και χυμούς.

 

044057058