29/03/2024

RSS

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΕΡΑΜΙΟΥ

29/10/2013

Με ιδιαίτερη τιμή και λαμπρότητα εόρτασε και πανηγύρισε τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, κατά το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου 2013, η ενορία Τσεραμιού.

111_8399111_8415111_8425Το απόγευμα της εορτής, ετελέσθη ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό των: α) Πρωτ. Αθανασίου Σπηλιώτη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Σπάρτης και εφημερίου του Ιερού Ναού Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, ο οποίος και εκήρυξε τον θείον λόγον, β) Πρωτ. Κωνσταντίνου Ορφανάκου, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σπάρτης, γ) Πρωτ. Γεωργίου Λάτση, Αρχιερατικού Επιτρόπου και εφημερίου Ξηροκαμπίου, δ) π. Αγαπίου Παπαδημητρίου, ε) π. Δημητρίου Σταυρόπουλου, εφημερίου Αγίου Ιωάννου, στ) π. Νικολάου Τσάκου, εφημερίου Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμυκλών, ζ) π. Ιωάννου Προφύρη, εφημερίου Αγίας Παρασκευής Αμυκλών και διευθυντού του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης, η) π. Παναγιώτου Λάτση, εφημερίου Τσεραμιού.

111_8429111_8431111_8434Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, συλλειτουργούντων των: α) Πρωτ. Χρήστου Τσαγκαρούλη, β) π. Ευαγγέλου Γρίβα, εφημερίου Συκαρακίου, γ) π. Κωνσταντίνου Γρίβα, εφημερίου Πικουλιανίκων, δ) π. Παναγιώτου Λάτση, οικείου εφημερίου και διακονούντων των: ε) Ιεροδ. π. Κωνσταντίνου Σκάλτσα και στ) Ιεροδ. π. Ευσταθίου Πορφύρη.

Στο βαθύτατα θεολογικό και εναργές κήρυγμά του, ο σεπτός ποιμενάρχης μας, με σύνθημα το «Όχι στην αμαρτία», συνέστησε σε όλους να έχουν θάρρος και αγωνιστικό φρόνημα απέναντι στους πειρασμούς και τις προκλήσεις της εποχής μας, ενώ προέτρεψε όλους τους χριστιανούς της θεοσώστου επαρχίας μας να δίνουν καθημερινά τη μαρτυρία του Χριστού στη ζωή τους.

111_8436111_8440111_8443Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν επίσης ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Σπάρτης κ. Χρήστος Μπουγάδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Σουμάκης, καθώς και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητος του Αγίου Ιωάννου κ. Κωνσταντίνος Κωνστανταράκος. Μετά το πέρας της λατρευτικής συνάξεως, τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας όσο και οι αρχές του τόπου δεξιώθηκαν στο υπό ολοκλήρωση πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού, ευχαριστεί ολόθερμα και εκ βάθους καρδίας όλους τους ιερείς για την αμέριστη αγάπη τους και τη συμμετοχή τους στις λατρευτικές ακολουθίες της ενορίας Τσεραμιού, τους αγαπητούς μας ιεροψάλτες που λάμπρυναν με την παρουσία τους το ιερό αναλόγιο και ιδιαιτέρως τους κ. Γεώργιο Οικονομόπουλο που έψαλλε στον εσπερινό καθώς επίσης και τον κ. Ευάγγελο Θεοδώρου, λαμπαδάριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Σπάρτης που έψαλλε ανήμερα της εορτής, τη νεωκόρισσα και τις κυρίες της ενορίας για την αμέριστη βοήθειά τους στην ετοιμασία του ναού αλλά και για την προσφορά των γλυκισμάτων, καθώς επίσης και όλους τους ευσεβείς χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για την παρουσία τους στην πανήγυρη της ενορίας, επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

111_8451111_8453111_8483

Είθε ο Πανάγαθος Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, να χαρίζει την υγεία και να προστατεύει τον ευσεβή και φιλακόλουθο λαό μας.

Φωτογραφίες: Γ.Π.Λ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ: