Skip to main content
search
ΑρχείοΕπικαιρότηταΝεότητα

Ευχές του μητροπολίτη μας στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών

By 30 Αυγούστου 201312 Σεπτεμβρίου, 2013No Comments

images1«Αγαπητά μου παιδιά,
Από τα Μέσα της ενημερώσεως, ηλεκτρονικά και έντυπα, από τούς φίλεργους εκπαιδευτικούς σας και από τούς γονείς, συγγενείς και φίλους σας, αλλά και από σας τους ίδιους πληροφορήθηκα την επιτυχία σας  και την εισαγωγή σας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Η  χαρά μου είναι μεγάλη και μοιάζει με των γονέων σας που αγωνίστηκαν σκληρά μέχρι σήμερα  για σας. Δικαιώθηκαν οι κόποι τους. Δεν πήγαν χαμένα, ούτε η συμβουλή τους, ούτε η εξασφάλιση προϋποθέσεων για την καλή διαβίωσή σας και για την κατάρτισή σας. Δεν πήγε χαμένη ούτε η ελπίδα τους, ούτε η θερμή και συνεχής προσευχή τους.
Συμμετέχω στη χαρά τους, τους λέγω «ένα μπράβο» για τις θυσίες τους και τούς εύχομαι μακροημέρευση, για να σας χαίρονται και να σας καμαρώνουν.
Απευθύνω, όμως, και σε σας χίλια «μπράβο» και άλλα τόσα «εύγε», γιατί μελετήσατε συστηματικά, συνειδητοποιήσατε το χρέος σας προς τον εαυτό σας, προς την οικογένειά σας και προς την κοινωνία μας, διαβάσατε υπερωριακά, ξεπεράσατε τον εαυτό σας και σήμερα απολαμβάνετε την επιτυχία σας και δοκιμάζετε χαρά χωρίς όρια.
Πάντοτε η χαρά είναι ανάλογη με τον κόπο μας. Λίγο θα κοπιάσεις, λίγο θα χαρείς, πολύ θα κουραστείς, πολλά θα απολαύσεις. Δεν κερδίζονται οι μάχες, ούτε εξασφαλίζονται οι επιτυχίες «ἡμῶν κοιμωμένων». «Τά ἀγαθά κόποις κτῶνται» έλεγαν οι σοφοί πρόγονοί μας και «πόνοις κατορθοῦνται» πρόσθεσαν οι πατέρες της Εκκλησίας μας.
Με την επιτυχία σας αποκτήσατε  μια σοβαρή εμπειρία στη ζωή σας πού θα σας χρειασθεί στη συνέχεια.  Αποκλείεται από τη ζωή αυτός πού έχει για στόχο του το χάος και βαδίζει στο πουθενά. Η ζωή και το μέλλον ανήκουν στους εργατικούς, στους υπεύθυνους και σοβαρούς ανθρώπους, σ’ αυτούς που βάζουν ωφέλιμους στόχους, πού δουλεύουν με πρόγραμμα και σ΄ αυτούς πού είναι έτοιμοι και για θυσίες, χάρη του στόχου πού έθεσαν στη ζωή τους.
Εύχομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου η χαρά της επιτυχίας σας να έχει μονιμότητα. Εύχομαι να σας φωτίζει ο Πανάγαθος Θεός να επιτυγχάνετε σε όλους τούς τομείς της ζωής σας, γιατί θα είναι κρίμα να παίρνετε άριστα στο Πανεπιστήμιο και να μηδενιζόσαστε στις άλλες προσπάθειες με τις οποίες είναι γεμάτη η ζωή μας.
Εύχομαι ακόμη να σας αξιώσει ο φιλάνθρωπος Θεός, στον οποίο οφείλουμε κάθε καλό και κάθε επιτυχία μας, να χαρείτε τον επόμενο χρόνο τέτοιες ημέρες και την επιτυχία των συμμαθητών σας πού εφέτος δεν τα κατάφεραν και των νεώτερων παιδιών πού θα εγγραφούν στην Γ΄ Λυκείου σε λίγο καιρό».
Ο Πνευματικός σας Πατέρας και Επίσκοπος
+Ο Μονεμβασίας και Σπάρτης ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Close Menu