28/03/2024

RSS

Δυστυχώς τελείωσε…..

18/07/2013

 

 

1.4.2.

 

 

Δυστυχώς τελείωσε….. Με αυτά τα λόγια στα χείλη αποχαιρέτησαν τα κορίτσια της έκτης Δημοτικού και των δύο πρώτων τάξεων του Γυμνασίου την Κατασκήνωση της Ταϋγέτης το Σάββατο 13 Ιουλίου, εκφράζοντας τη λύπη τους που πέρασαν τόσο γρήγορα οι ξέγνοιαστες, χαρούμενες, ωφέλιμες και δημιουργικές ημέρες της Α΄ κατασκηνωτικής Περιόδου των Κοριτσιών.

Μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και αποχαιρετισμού τα κορίτσια αγκαλιασμένα έδωσαν ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι, αφήνοντας πίσω τους τον πανέμορφο χώρο της Κατασκήνωσης και παίρνοντας μαζί με τις αποσκευές τους μοναδικές εμπειρίες ζωής, απαράμιλλη πνευματική ωφέλεια και ανεκλάλητες στιγμές χαράς.

5.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA3.

Στη ζεστή και όμορφη εορτή λήξης η αρχηγός πρεσβυτέρα – καθηγήτρια Θεολόγος  Κανέλλα Μανώλη-Σπηλιώτη, ανέφερε τα εξής:

«Σεβαστοί πατέρες, αγαπητοί γονείς, αγαπημένα μας παιδιά μια εβδομάδα κύλησε πολύ γρήγορα, εδώ στην κατασκήνωσή μας και έφθασε η στιγμή να αποχωρήσουμε.

Κύλησαν πολύ γρήγορα οι ημέρες και πολύ διαφορετικά απ’ ότι στην καθημερινότητά μας στις πόλεις και στα χωριά μας τις ζούσαμε. Η ομορφιά και η ησυχία της φύσης, η κοινή ομαδική προσευχή, η κοινή τράπεζα, τα τραγούδια μας, τα παιχνίδια, η ψυχαγωγία η τόσο αλλιώτικη απ’ αυτήν που ζούσαμε γέμισαν το χρόνο μας.

Η χάρις της Παναγίας μας και οι πρεσβείες του Προφήτου Ηλία επισκίαζαν κάθε βήμα μας. Ήταν οι φύλακές μας στο διάστημα της εδώ φιλοξενίας μας. Το ιερό μυστήριο της εξομολόγησης ανακούφισε και καθάρισε τις ψυχές μας και η συμμετοχή μας στη Θεία λειτουργία και στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας μας έδωσαν δύναμη και μας έδειξαν από πού πηγάζει η αληθινή χαρά.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Κληθήκαμε με το φετινό μας σύνθημα να γίνουμε «ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥ». Σε μέρες που πολλοί προσπαθούν να ξεριζώσουν από τις ψυχές των ανθρώπων και κυρίως των νέων και των παιδιών την πίστη στο πρόσωπο του αληθινού Θεού, που τα γρανάζια της παγκοσμιοποίησης με δόλιους τρόπους και μέσα προσπαθούν να ισοπεδώσουν αξίες, ιδανικά και το ανθρώπινο πρόσωπο εμείς, με τις συζητήσεις μας και  τα αγιογραφικά μας προβληματιστήκαμε, αναρωτηθήκαμε, ψάξαμε για απαντήσεις και προσπαθήσαμε να γνωρίσουμε το πρόσωπο του Θεανθρώπου μέσα στα νάματα της Ορθόδοξης πίστης και των παραβολών του Κυρίου. Έτσι, φεύγουμε από εδώ πιο δυνατές, πιο ενημερωμένες και θέλω να πιστεύω περισσότερο συνειδητοποιημένες για το θησαυρό της πίστης μας και την αγάπη του Θεού προς εμάς.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Φτωχά είναι τα λόγια για να εκφράσουν ολόθερμες, καρδιακές ευχαριστίες στα στελέχη μας. Νέες κοπέλες, που χωρίς να λογαριάσουν την ευθύνη και την κούραση, θυσίασαν από το χρόνο τους – πολλές ήρθαν αμέσως μετά την εξεταστική περίοδο, καθότι φοιτήτριες – για να περιβάλλουν με αγάπη και στοργή τα δικά σας παιδιά, για να τους δώσουν ότι καλύτερο διαθέτει η ψυχή τους, χωρίς καμιά ιδιοτέλεια και υλική ανταμοιβή. Το ότι υπάρχουν ακόμη σήμερα νέα παιδιά με πίστη στο Χριστό και πνεύμα θυσίας και αγάπης είναι πολύ παρήγορο για το μέλλον του τόπου μας που τόσο δοκιμάζεται. Αν αυτές οι κοπέλες δεν ήταν εδώ η κατασκήνωση δε θα λειτουργούσε.

Ευχαριστώ, λοιπόν, θερμά την υπαρχηγό μας κ. Γεωργία Κολοβού, που θυσίασε ένα μέρος της άδειάς της και άφησε την οικογένειά της όλες αυτές τις ημέρες- αφού είναι σύζυγος και μητέρα δύο μικρών παιδιών – για την πολύτιμη βοήθειά της και την άριστη συνεργασία μας.

Ευχαριστώ την Παναγιώτα Αριανά, Λένα Αραχωβίτη, Μαρία Γρηγόρη, Κατερίνα Αθανασίου, Φωτεινή Στάθη, Σοφία Κοντού, Ποτούλα Αγγάνη, Ελένη Μουρούτσου, Αγγελική Τζανετέα, Χρυσούλα Αγγάνη, Ελένη Ψαλλιδά, Αναστασία Παυλούνη, Δήμητρα Τρουγκάκου, Αθανασία Λέκκα, Φλωρεντία Μιχελάκου, Θεοδώρα Κούτρου, φοιτήτριες, εκπαιδευτικούς και μαθήτριες που ήταν ομαδάρχισσες και βοηθοί.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ευχαριστώ τη γυμνάστρια κ. Ματίνα Κουτσοβίτη για την πολύτομη βοήθειά της. Ευχαριστούμε τον π. Γεώργιο Λάτση, πνευματικό και υπεύθυνο ιερέα της κατασκήνωσης για την αγάπη, υπομονή, κατανόηση και κάθε είδους βοήθεια που πρέσφερε σε στελέχη και παιδιά.

Ευχαριστούμε τον π. Συμεών Παπαγεωργίου, γενικό υπεύθυνο της Κατασκήνωσης ,που ακούραστος κάλυπτε οποιαδήποτε ανάγκη μας.

Ευχαριστούμε αυτούς που εργάστηκαν στη κουζίνα και φρόντισαν να απολαμβάνουμε καλομαγειρεμένο φαγητό.

Ευχαριστούμε όσους ποικιλοτρόπως βοήθησαν και πρόσφεραν ότι ο καθένας μπορούσε για την καλή λειτουργία της Κατασκήνωσης.

Ευχαριστούμε και εσάς αγαπητοί γονείς που τα παιδιά σας μας εμπιστευτήκατε. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε γι’ αυτά, τα περιβάλλαμε με αγάπη και ανιδιοτελές ενδιαφέρον. Ας οδηγήσουμε εμείς οι γονείς τα παιδιά μας κοντά στο Χριστό, εάν θέλουμε να δώσουμε νόημα στη ζωή τους, όραμα στα ίδια, ελπίδα στη συνέχεια της ζωής τους.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ευχαριστούμε και εσάς αγαπημένα μας παιδιά. Σας συγχαίρουμε ειλικρινά, γιατί αυτές τις ημέρες που ζήσαμε εδώ η κάθε μια πάλεψε για να νικήσει αδυναμίες και κακές συνήθειες, με χαρά και προθυμία συμμετείχατε στο πρόγραμμα και σε όλες τις δραστηριότητες της κατασκήνωσης. Σας παρακαλούμε, όσα εδώ ζήσατε, όσα νιώσατε, όσα γευθήκατε μη τα ξεχάσετε. Θυμηθείτε, όπου πάτε, «στιγμές χαράς μαζί με μας επάνω στο Μυστρά» στη χριστιανική μας κατασκήνωση. Πάρτε δύναμη για το μέλλον και καταφύγετε στην αγκαλιά του Εσταυρωμένου Χριστού, σε όλες τις περιστάσεις της ζωής σας. Μη ξεχνάτε πως στις ενορίες σας μπορείτε να ζείτε μια μικρή κατασκήνωση στα κατηχητικά σας.

Τέλος, ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, γιατί όσα εδώ βιώνουμε είναι καρπός της δικής του αγάπης και πατρικής μέριμνας για τους νέους.

Τελειώνω με τη διαπίστωση δύο κατασκηνωτριών που έγραψαν: « Η κατασκήνωση για εμάς είναι παράδεισος. Δεν την αλλάζουμε με τίποτε».

Μετά την παρουσίαση των τραγουδιών, των θεατρικών και του χορευτικού από τις κατασκηνώτριες, η γιορτή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του π. Συμεών Παπαγεωργίου γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως και εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες του προς την αρχηγό, η οποία όπως τόνισε είναι αξιέπαινη όχι μόνο για την επιτυχημένη εργασία της στην κατασκήνωση, αλλά και γιατί άφησε το σύζυγό της και τα έξι παιδιά τους προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες της, καθώς και τα στελέχη για την ανιδιοτελή προσφορά τους, ενώ επαίνεσε τα παιδιά για την όμορφη και αυθόρμητη γιορτή που ετοίμασαν, μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κατόπιν τα παιδιά έλαβαν τα αναμνηστικά δώρα τους και όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν το καθιερωμένο κέρασμα.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA