28/03/2024

RSS

Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

08/07/2013

Με κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάσθηκε κι’ εφέτος την 30η Ιουνίου 2013 – Κυριακή των Αγίων Πάντων – ο Πολιούχος της ιστορικής έδρας του Δήμου Σπάρτης, όσιος Γρηγόριος ο Μυστριώτης στο Μυστρά, στον πρώτο νεόδμητο ιερό Ναό του.

DSCN5136DSCN5126DSCN5132Την παραμονή της εορτής 29 Ιουνίου 2013,τελέσθηκε Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, από τον Εφημέριο Μυστρά π. Λάζαρο Σκάγκο και από τους Ιερείς π. Δημήτριο Σταυρόπουλο εφημέριο Αγίου Ιωάννου και π. Κων/νο Γρίβα εφημέριο Πικουλιανίκων.

DSCN5139DSCN5140DSCN5141Το πρωί της Κυριακής χοροστάτησε κατά τον όρθρο, ευλόγησε την αρτοκλασία,τέλεσετην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ομίλησε κατάλληλα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος, συμπαραστατούμενος τον Εφημέριο Παρορείου Ιερομόναχο π. Θεολόγο Γκιουζέλη και από τον οικείο Εφημέριο. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο οικείος Εφημέριος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στην τοπική πανήγυρη, τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Αθανάσιο Δαβάκη, τον Αντιδήμαρχο Σπάρτης κ. Δ. Καραχάλιο, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας Πύραρχο κ. Χρύσανθο Αθανασόπουλο, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μυστρά κ. Δ. Σκρουμπέλο και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, τους τ. Προέδρους της Τ.Κ, τους Προέδρους των τοπικών Συλλόγων, τους Ιεροψάλτες, τις κυρίες που ετοίμασαν και πρόσφεραν τα σπιτικά γλυκίσματα, τον Συνεταιρισμό «ΛΑΚΩΝΙΑ» για τις πορτοκαλάδες και όλο το εκκλησίασμα από το Μυστρά, το Παρόρι και την ευρύτερη περιοχή.

DSCN5142DSCN5144DSCN5145

Η μικρή δεξίωση που δόθηκε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και το Δήμο, στο ολάνθιστο προαύλιο του Ι. Ναού κάτω από τον υπέροχο ίσκιο των δένδρων, στάθηκε αφορμή να ανταμώσουν όλοι οι προσκυνητές να συνομιλήσουν και να ξεκουραστούν στο θαυμάσιο αυτό χώρο. Κρίμα που ο εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης κι’ εφέτος, δε θέλησε να συνεορτάσει μαζί μας, τους προστάτες του Αγίους Πάντες, με το αγοραστικό κοινό, που την ημέρα αυτή ήταν στο Μυστρά.

π. Λάζαρος Σκάγκος