29/03/2024

RSS

Εκδρομή Κατηχητικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής Αμυκλών

25/11/2012

Η ενορία της Αγίας Παρασκευής διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή για τα παιδιά του κατηχητικού της σχολείου. Το πρωϊνό του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου 2012 το λεωφορείο με τους μαθητές και τους γονείς τους αναχώρησαν από τις Αμύκλες με προορισμό την Αθήνα και ειδικότερα το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το Στάδιο κτίστηκε το 329 π.Χ. από τον ρήτορα – κυβερνήτη Λυκούργο για να φιλοξενεί τους αθλητικούς αγώνες των Παναθηναίων, της μεγαλύτερης γιορτής των Αθηναίων που τιμούσαν την πολιούχο  Αθηνά. Στα μέσα του 2ου μ.Χ. αι. ο Ηρώδης ο Αττικός επενδύει το Στάδιο με μάρμαρο. Στα 1894-96, το Στάδιο αναμαρμαρώνεται με χορηγία του Γεωργίου Αβέρωφ και σχέδια του Αναστασίου Μεταξά. Εγκαινιάζεται το 1896 με τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες.

IMGP1059IMGP1061IMGP1062Στην συνέχεια  οι εκδρομείς περπάτησαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και μέσω του Εθνικού κήπου  έφτασαν στο Ζάππειο Μέγαρο. Το Ζάππειο είναι ένα από τα πιο σημαντικά κτήρια της Αθήνας, η κατασκευή του οποίου χρηματοδοτήθηκε από τον Ευάγγελο Ζάππα και βρίσκεται στον Εθνικό Κήπο. Το νεοκλασικό μέγαρο είναι συνυφασμένο με την ιστορία της νεώτερης Ελλάδας και σήμερα χρησιμοποιείται για δημόσιες και ιδιωτικές εκθέσεις και τελετές.

Ακολούθησε ξενάγηση στην Πύλη του Ανδριανού, στους στήλους του Ολυμπίου Διός.  Οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός είναι ένας σημαντικός αρχαίος ναός στο κέντρο της Αθήνας. Παρότι η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ., δεν ολοκληρώθηκε παρά επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ.

IMGP1069IMGP1073IMGP1075Ο περίπατος συνεχίστηκε στην όμορφη  Πλάκα. Εκεί σταμάτησαν στην ιστορική βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης για προσκύνημα και για ολιγόλεπτη ξεκούραση .

Το  πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση τη παιδικής Παράστασης “o Τρελαντώνης” στο θέατρο Ακροπόλ.  Ο Τρελαντώνης, είναι το αξιαγάπητο σκανδαλιάρικο αγοράκι που έπλασε η Πηνελόπη Δέλτα, σύμβολο της αθωότητας και της ανυπότακτης παιδικής φαντασίας.

IMGP1077IMGP1081

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης οι εκδρομείς επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και επέστρεψαν πίσω στις Αμύκλες. Την φροντίδα για τη διοργάνωση της εκδρομής αυτής είχε το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας και την φροντίδα της ξενάγησης  ο εκ Κονιδίτσης προερχόμενος κ. Νικόλαος Αναγνωστόπουλος, δικηγόρος Πειραιώς.