Skip to main content
search
ΑρχείοΕνοριακάΕπικαιρότητα

Η Ενθρόνιση της Εικόνας του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» – Βίος Οσίου

By 22 Νοεμβρίου 20107 Δεκεμβρίου, 2010No Comments

0811

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, η Ενθρόνιση της ιεράς εικόνaς του Οσίου Νίκωνος, στο μέσον του ναού, κατά τη διάρκεια του αρχιερατικού εσπερινού.

Με την ιερή αυτή ακολουθία, ξεκινά η εβδομάδα τιμής στον Όσιο Νίκωνα, τον πολιούχο της Σπάρτης και του Νομού.

Παρουσία πολλών ευλαβών χριστιανών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Εσπερινό και όλο το εκκλησίασμα έψαλλε με κατάνυξη τα εγκώμια του Αγίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο καθηγούμενος της Ιεράς  Μονής των Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος π. Πορφύριος Κονίδης, αναφερόμενος στη ζωή του Αγίου, ο οποίος ενώ περιέτρεχε όλη την Ελλάδα κηρύττοντας την μετάνοια και συναναστρεφόμενος τους ανθρώπους, παράλληλα ζούσε σαν μοναχός, δίνοντας έτσι την πραγματική διάσταση της μοναχικής ζωής.

0810Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου Αγίου μας, θα ολοκληρωθούν την 26η Νοεμβρίου, ημέρα της μνήμης του, με τον πανηγυρικό εσπερινό στις 18:00 της παραμονής και τη Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία ανήμερα της εορτής.

Την εορτή του Αγίου μας θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, οι μητροπολίτες: Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεος ο οποίος θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας και θα κηρύξει το θείο λόγο, Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος θα προεξάρχει του πανηγυρικού Εσπερινού και θα ομιλήσει, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ. Θεόκτιστος.

 

Μπορείτε να διαβάσετε το βίο του Πολιούχου μας, Οσίου Νικωνος, πατώντας εδώ.

Close Menu