28/03/2024

RSS

Λαμπρός εορτασμός της Πολιούχου Αγίας Τριάδας στη Νεάπολη

06/06/2023

Κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος, την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, η Νεάπολη τίμησε, με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, την Πολιούχο της Αγία Τριάδα. 

Το απόγευμα της παραμονής, στον πανηγυρίσαντα περικαλλή Ενοριακό Ιερό Ναό, τελέσθηκε ο Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον οποίο συμμετείχαν πολλοί κληρικοί της ευρύτερης περιοχής. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος μετ’ αρτοκλασίας και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Στον μεστό νοημάτων και μελίρρυτο λόγο του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε αρχικά στους τρόπους με τους οποίους έκανε τη θαυμαστή εμφάνισή Του το Άγιο Πνεύμα και στους συμβολισμούς που αυτοί εμπεριείχαν. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επισήμανε την ανάγκη να επιτρέψουμε την παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας, έτσι ώστε να την χαριτώσει. Παράλληλα, στάθηκε στον απαραίτητο αυτοέλεγχο που οφείλουμε στις πράξεις και τους λόγους μας και στο ψυχικό σθένος που θα πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε χριστιανό απέναντι στις δυσκολίες που θα συναντήσει.  Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στους Βατικιώτες να έχουν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος στη ζωή τους.

(φωτογραφίες από τον Εσπερινό: Ντίνος Ζουμπουλάκης και από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία: Δημήτριος Σκιαδάς)