Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕπικαιρότητα

Η θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στις Ιερές Μονές Γόλας και Καστρίου

By 24 Απριλίου 202327 Απριλίου, 2023No Comments

Την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 η Εκκλησία μας εόρτασε τα εγκαίνια του Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Ζωοδόχου Πηγής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος το απόγευμα της παραμονής της εορτής χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην ιστορική Ιερά Μονή Γόλας στον Ταϋγετο. Πνευματική ομιλία απηύθυνε στο εκκλησίασμα ο θεολόγος και υποψήφιος κληρικός κ. Χρήστος Μπουρουιάνα.

Κατά τη διάρκεια της εσπερινής λατρευτικής σύναξης ο σεπτός Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο του τόπου μας, τον Πέτρο Κονίδη, ο οποίος είναι εγγονός του συνταξιούχου κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, π. Πέτρου Κονίδη και υιός του ιεροψάλτη του Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, κ. Ανάργυρου Κονίδη.  Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στη σπουδαιότητα και τη σημασία του εκκλησιαστικού αυτού αξιώματος του κατώτερου κλήρου, ενώ στη συνέχεια συνεχάρη τον νέο Αναγνώστη για το ήθος του, εκθείασε την χριστιανική οικογένεια στην οποία μεγάλωσε και του ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο στον δρόμο της αρετής και της μάθησης.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στην Ιερά Μονή Καστρίου. Ομιλία απηύθυνε στους ευλαβείς προσκυνητές ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, Πρωτ. Αθανάσιος Σπηλιώτης.

Close Menu