29/03/2024

RSS

Ολοκληρώθηκε η αποστολή 40 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμοπαθείς Τουρκίας – Συρίας από την Ι. Μητρόπολή μας

08/03/2023

Συγκινητική ήταν η διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης που επέδειξε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας προς τους χιλιάδες σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας.  Ύστερα από την έκκληση της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης, συγκεντρώθηκαν, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δεκάδες τόνοι ανθρωπιστικού υλικού.

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου  2023 φορτώθηκε και η δεύτερη τριαξονική νταλίκα της εταιρείας Φλώρος Ιωάννης Μεταφορική ΕΠΕ, η οποία μάλιστα πρόσφερε δωρεάν την μεταφορά στην Αθήνα, με οδηγό τον κ. Δημήτριο Αλεξανδρή. Παλέτες πρόσφεραν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμυκλών ”Λακωνία”, η Σκλήκας Εμπορική Α.Ε.Β.Ε, το κατάστημα γεωργικών ειδών και προϊόντων ‘’Γιαννακάκη & Παναγιωτούνη Ο.Ε.’’ και η επιχείρηση ‘’ΑΓΡΟΑΞΟΝ’’ του κ. Γεωργίου Κορίνη.

Η προσφορά αλληλεγγύης προωθήθηκε στην φιλανθρωπική οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», για να αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές, ώστε να συνδράμει στην θεραπεία των υλικών αναγκών των πληγέντων συνανθρώπων μας. Η συνολική βοήθεια ξεπέρασε τους σαράντα τόνους. 

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν οι εφημέριοι των Ενοριών από κάθε γωνιά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι αρχικά κινητοποίησαν τους Ενορίτες τους και στη συνέχεια ανέλαβαν, με μεγάλη προθυμία, την συσκευασία σε δέματα και την μεταφορά των υλικών μέχρι την Σπάρτη. Αξιέπαινοι είναι επίσης οι κληρικοί και λαϊκοί, που ανέλαβαν αρχικά την εκφόρτωση και τοποθέτηση των υλικών στη Στέγη Νεότητος και στη συνέχεια την φόρτωσή τους με προορισμό την Αθήνα. 

Η Ιερά Μητρόπολή μας ευχαριστεί θερμά όσους πρόσφεραν, από το περίσσευμα ή το υστέρημά τους, καθώς και όσους εργάστηκαν πυρετωδώς για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο αυτό εγχείρημα, και τους εύχεται ο Δωρεοδότης Θεός να τους ανταποδώσει πολλαπλά την φιλανθρωπική τους διάθεση.