29/03/2024

RSS

Υπεγράφη η σύμβαση για την ενίσχυση του στατικού φορέα της Στέγης Νεότητος

25/02/2023

Το απόγευμα της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου 2023 επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, στο γραφείο του στο Επισκοπείο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Περιβάλλοντος κ. Νίκωνα Τζινιέρη,  προκειμένου να υπογραφεί το εργολαβικό συμφωνητικό μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του αναδόχου, για το έργο της ενίσχυσης του στατικού φορέα στο κτήριο της Στέγης Νεότητας στη Σπάρτη, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ ο  χρόνος αποπεράτωσης του έργου έχει οριστεί στους δώδεκα μήνες.

Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας εξήρε αρχικά την πολυποίκιλη προσφορά του σεπτού Ποιμενάρχη μας στην Εκκλησία, την Πατρίδα και την κοινωνία. Στη συνέχεια τόνισε ότι αποτελεί χρέος όσων διαχειρίζονται τα κοινά, είτε αυτοί είναι στην κεντρική διοίκηση είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση, να συνδράμουν το έργο της Εκκλησίας, που αποτελεί διαχρονικό στήριγμα του λαού μας. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στο άμεσο μέλλον να προχωρήσουν κι άλλα έργα που έχουν να κάνουν με την πολιτισμική κληρονομιά και την απρόσκοπτη λειτουργία της τοπικής Εκκλησίας.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα και τους άξιους συνεργάτες του, για την ολοπρόθυμη και σημαντική προσφορά τους, τόσο στο έργο της ενίσχυσης του στατικού φορέα του πολυχρηστικού κτιρίου της Στέγης Νεότητος, όσο και σε αυτό της ανέγερσης του Ι.Ν. του Αγίου Ανανία στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου Π.Ε Λακωνίας.  Υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ ευχήθηκε την εκ Θεού ενδυνάμωση του Περιφερειάρχη και όλων όσων εργάζονται για την ευημερία του τόπου μας.

Η Στέγη Νεότητος εγκαινιάστηκε το 1965 από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Κυπριανό Πουλάκο. Σημαντικό ρόλο στην ανέγερσή της είχαν διαδραματίσει οι ομογενείς μας από Η.Π.Α. και Καναδά, που συνέδραμαν οικονομικά. Επί σειρά δεκαετιών εξυπηρέτησε τόσο τις ανάγκες της τοπικής Εκκλησίας, όσο του Δήμου Σπάρτης και άλλων φορέων, για διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων, ενώ εκεί φιλοξενούνταν και οι κατηχητικές συντροφιές του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας. Τα τελευταία χρόνια, ύστερα από ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι χρήζει ενίσχυσης στον φέροντα οργανισμό και για το λόγο αυτό ανέστειλε τη λειτουργία της.