19/03/2024

RSS

Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου στο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης Ι.Μ.Μ.Σ.

25/01/2023

Το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας επισκέφθηκαν την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές και μαθήτριες της πρώτης και της δεύτερης τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, με τη συνοδεία της υποδιευθύντριας κ. Ευγενίας Δαρβίρη και τριών ακόμα εκπαιδευτικών τους.

Αρχικά, τα παιδιά, που είχαν χωριστεί ανά τάξη, είχαν μία σύντομη ενημέρωση, για την λειτουργία της Εκκλησιαστικής Βιβλιοθήκης, από τον Επιμελητή της, κ. Βασίλειο Κουδούνη. Ακολούθως, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, αφού πρώτα είδαν και τις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού της τοπικής μας Εκκλησίας, μεταφέρθηκαν στον 1ο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το Μουσείο, και ξεναγήθηκαν από τον Επιμελητή του, κ. Δημήτριο Μπαγιώκο, έχοντας την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικά εκκλησιαστικά κειμήλια και παράλληλα να γνωρίσουν διάφορες πτυχές της εκκλησιαστικής ιστορίας του τόπου μας.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, δόθηκε σε κάθε παιδί ένα βιβλίο που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολή μας, υπό την επιμέλεια του υπευθύνου της Εκκλησιαστικής Βιβλιοθήκης – φιλόλογου κ. Κουδούνη, σχετικά με την προσφορά των Λακώνων κληρικών στον Αγώνα του 1821, καθώς κι ένα ενημερωτικό φυλλάδιο του Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης.    

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν και στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλο Μαντζαβράκο.