28/03/2024

RSS

«Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός …»

20/12/2022

DSC07913Την χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή της πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου 2022 η Ιερά Μητρόπολή μας, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης, η οποία είχε τίτλο: «Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός …».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης και την εκφώνηση σχετικών εισαγωγικών κειμένων είχε αναλάβει ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας, π. Νικόδημος Καρκαμπάσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής <<Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος>> της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πρωτ. Νικόλαος Τσάκος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, για την αμέριστη στήριξή του στα οκτώ χρόνια λειτουργίας της Σχολής, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας αποδόθηκαν ύμνοι, κάλαντα και τραγούδια του Αγίου Δωδεκαημέρου, συμμετείχαν η Βυζαντινή χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής υπό την διεύθυνση του υπεύθυνου της Σχολής κ. Παναγιώτη Χρόνη, η Παραδοσιακή χορωδία της Σχολής υπό την διεύθυνση του καθηγητή κ. Νικολάου Ταπραντζή, καθώς και η νεοσύστατη Παιδική χορωδία του Γραφείου Νεότητας, την οποία διηύθυνε ο κ. Παναγιώτης Χρόνης.

Κατακλείοντας την επιτυχημένη εκδήλωση, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, στεκόμενος ιδιαίτερα στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε να εορτάσουμε με πνευματικότητα το Άγιο Δωδεκαήμερο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της προσευχής, της μετάνοιας και του επαναπροσδιορισμού αξιών και προτεραιοτήτων.

Σημειώνεται, ότι συνδιοργανωτής ήταν το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, ενώ τη μουσική επένδυση είχαν αναλάβει ο κ. Νικόλαος Παπαηλίου στο κλαρίνο, ο κ. Ηλίας Μουδήλος στο λαούτο και ο κ. Λεωνίδας Κατσούλης στα κρουστά.

DSC07857 DSC07862 DSC07867 DSC07873 DSC07881 DSC07884 DSC07888 DSC07892 DSC07893 DSC07908