29/03/2024

RSS

Προβολή ταινίας για τον Αγ. Πορφύριο στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμυκλών

06/06/2022

20220605_212042Το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουνίου 2022, στο κατάμεστο από πιστούς προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμυκλών, προβλήθηκε η ταινία ‘’Άγιος Πορφύριος, ένας Αγιος των ημερών μας’’.

Η συγκίνηση στους παρευρισκόμενους ήταν εμφανής, αφού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της ζωής του Αγίου, αλλά και να ακούσουν ηχητικά ντοκουμέντα, όπου ο ίδιος ο Άγιος αφηγούταν την ζωή του.

Ο εφημέριος του Ναού, Πανοσ. Αρχ. Ευσέβος Ρασσιάς, στη σύντομη ομιλία του επισήμανε τη μεγάλη χάρη του Αγίου στις ημέρες μας, αλλά και την ανάγκη προσηλώσεως στα ιδανικά και στις αξίες της πίστεώς μας. Ολοκληρώνοντας, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον κ Μαρίνο Σχίζα, που είχε αναλάβει την τεχνική επιμέλεια, τον κ Σαράντο Ζαραφωνίτη, Διευθυντή του Συνεταιρισμού ΛΑΚΩΝΙΑ, για την προσφορά χυμών σε όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και προς τους πολύτιμους συνεργάτες της Ενορίας που εργάστηκαν για την βραδιά αυτή.

Σημειώνεται, ότι κάθε Τετάρτη στις 7.00 το απόγευμα τελείται, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμυκλών, η Ιερά Παράκληση του Αγίου Πορφύριου υπέρ υγείας και βοηθείας.