28/03/2024

RSS

Αρχιερατικός Εσπερινός για τους Τρεις Ιεράρχες στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

31/01/2022

DSC04004 (2) [Original Size]Την μνήμη των Τριών Ιεραρχών, Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Βασιλείου του Μεγάλου και Γρηγορίου του Ναζιανζηνού ή Θεολόγου, προστατών των γραμμάτων, των εκπαιδευτικών και της μαθητιώσας νεολαίας,  τίμησε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 η Εκκλησία μας.

Στην Ιερά Μητρόπολή μας, το απόγευμα της παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια της εσπερινής λατρευτικής σύναξης εκφωνήθηκε επίκαιρη ομιλία από την εκπαιδευτικό κ. Ελένη Παπαδόγιαννη Παππά, η οποία σκιαγράφησε τις προσωπικότητες των τριών τιμώμενων Αγίων και αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο τους, που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε για την σπουδαιότητα της εορτής, ευχήθηκε υγεία και φώτιση σε μαθητές και γονείς, ενώ προέτρεψε τους ευσυνείδητους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν το κομβικής σημασίας έργο τους, με γνώμονα τις διδαχές της πίστεώς μας και με στόχο την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον πανηγυρίσαντα Ενοριακό Ιερό ναό Βρονταμά, το νότιο κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στους τρεις Ιεράρχες. Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας. Πριν την απόλυση τον λόγο πήρε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Ελένη Καρκά, η οποία αρχικά ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την τιμητική παρουσία του, ενώ στη συνέχεια ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση στον εφημέριο του χωριού π. Μιχαήλ Λάτση, ο οποίος συμπλήρωσε 20 χρόνια ιερωσύνης. Ακολούθως απηύθυνε ευχαριστίες στον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Βερούτη και τον Δήμαρχο Ευρώτα κ. Βέρδο για τις ενέργειές τους σχετικά με την εκπόνηση μελέτης για τη συντήρηση και την αποκατάσταση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου του χωριού. Τη λατρευτική σύναξη επισφράγισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας με πατρικά λόγια αγάπης για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

(το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τον Αρχιερατικό Εσπερινό)

DSC04005 (2) [Original Size] DSC04007 (2) [Original Size] DSC04013 [Original Size] DSC04017 (2) [Original Size] DSC04020 [Original Size] DSC04026 (2) [Original Size]