29/03/2024

RSS

Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού και Εσπερινός της Πεντηκοστής στο Α΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

21/06/2021

DSC01654 (2)Το Σάββατο 19  Ιουνίου 2021  ήταν για την Αγία Εκκλησία μας το τελευταίο Ψυχοσάββατο του έτους, το αποκαλούμενο και Μέγα Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού, καθώς και η παραμονή της μεγάλης εορτής της Πεντηκοστής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος το απόγευμα της ημέρας αυτής, όπως έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, χοροστάτησε στον Εσπερινό της Πεντηκοστής, στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου του Α΄ Κοιμητηρίου Σπάρτης. Αμέσως μετά, στον χώρο του Κοιμητηρίου, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση  προς ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων.

Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της Πεντηκοστής επισημαίνοντας ότι την ημέρα αυτή η Αγία Εκκλησία μας εορτάζει τα γενέθλιά της. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι την Εκκλησία την επιθύμησε ο Επουράνιος Πατέρας, την ίδρυσε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και την γεμίζει με την παρουσία του το Άγιο Πνεύμα. Παράλληλα προέτρεψε τους πιστούς να διάγουν ενάρετο βίο και σε κάθε δυσκολία που παρουσιάζεται στη ζωή τους, να διατηρούν αταλάντευτη  την πίστη τους και να προσεύχονται αδιαλείπτως, ώστε να έχουν την στήριξη και την φώτιση της Αγίας Τριάδας.

Στην φετινή τελετή δεν πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιερής εικόνας της Πεντηκοστής στους διαδρόμους του Κοιμητηρίου, ούτε συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δ. Σπάρτης, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

DSC01641 (2) DSC01648 (2) DSC01651 (2) DSC01656 (2)