29/03/2024

RSS

Παράκληση του Σεβ. Ποιμενάρχη μας για τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

14/06/2021

Το απόγευμα της Κυριακής 13 Ιουνίου 2021, στον περικαλλή Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τελέσθηκε η καθιερωμένη Ιερά Παράκληση για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται  στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αρχικά στους υποψηφίους και τους γονείς τους απευθύνθηκε ο νέος υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, διάκονος και αδελφός της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα π. Νικόδημος Καρκαμπάσης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μπροστά του αντικρίζει τους νέους χριστιανούς επιστήμονες, που θα βοηθήσουν την Πατρίδα να ορθοποδήσει  τα επόμενα χρόνια.

Την Ιερά Παράκληση επισφράγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με πατρικά λόγια αγάπης προς τα παιδιά. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας προέτρεψε τους υποψηφίους να βλέπουν ψηλά και μπροστά: ψηλά για να προσεύχονται στον Θεό και μπροστά γιατί στα χέρια τους κρατάνε το μέλλον του τόπου μας.   Παράλληλα τους κάλεσε  να αποβάλλουν το άγχος, που σε πολλές περιπτώσεις τους καταβάλει, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και στην προσπάθεια που έχουν κάνει επί σειρά ετών. Ωστόσο, ακόμα και στην απευκταία περίπτωση της αποτυχίας, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, θα πρέπει να επιδείξουν ψυχικό σθένος και να αναζητήσουν με ψυχραιμία το επόμενο βήμα της ζωής τους, είτε αυτό είναι μία δεύτερη προσπάθεια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, είτε ένας άλλος επαγγελματικός δρόμος που να τους εκφράζει.

Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο Σεβασμιώτατος, ως ευλογία, πρόσφερε σε κάθε υποψήφιο από ένα στυλό και μία εικόνα της Παναγίας.

DSC01581 DSC01584 DSC01586 DSC01589 (2) DSC01591 (2) DSC01593 (2)