29/03/2024

RSS

Η Κυριακή των Βαΐων στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου Σπάρτης

25/04/2021

DSC00895 (3)Την Κυριακή των Βαΐων τελέσθηκε  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Σπάρτης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, κατακλείοντας την λατρευτική σύναξη, αναφέρθηκε στην πανηγυρική υποδοχή του Ιησού στα Ιεροσόλυμα, την οποία ο Ίδιος αντιμετώπισε με σκεπτικισμό όντας ταπεινός, αμίλητος και λυπημένος. Οι λόγοι που οδήγησαν τον Κύριο σε αυτή την στάση ήταν επειδή γνώριζε κατά πρώτον πως οι ζητωκραυγές ήταν ζυμωμένες με ιδιοτέλεια, κατά δεύτερον ότι μεγάλο μέρος των Γραμματέων και Φαρισαίων, αλλά και του λαού, Τον έβλεπαν ως κοσμικό άρχοντα που θα τους λυτρώσει από τον ρωμαϊκό ζυγό αδιαφορώντας όμως για τον ζυγό της αμαρτίας τους και κατά τρίτον επειδή ο Χριστός, ως παντογνώστης και καρδιογνώστης, γνώριζε την μεταστροφή του κλίματος μέσα σε λίγες ημέρες και την αχαριστία που θα επιδείκνυαν ακόμα και ευεργετηθέντες από το Υιό του Θεού.

Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι και στις ημέρες μας ο Χριστός είναι λυπημένος εξαιτίας της υποκρισίας, της έλλειψης βαθιάς πίστης και καθαρής σκέψης που χαρακτηρίζει τους περισσότερους. Για το λόγο αυτό, επισήμανε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, θα πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε φέτος να υποδεχθούμε στις ψυχές μας τον Χριστό με μία πιο ειλικρινή στάση, έχοντας απαλλαγεί από το ένδυμα της αμαρτίας με αδιάλειπτη προσευχή, μετάνοια και εξομολόγηση.

DSC00880 (2) DSC00882 (2) DSC00887 (3) DSC00891 (2) DSC00894 DSC00893 (2)