28/03/2024

RSS

Ο ‘’Εσπερινός της Συγγνώμης’’ στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

15/03/2021

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαρτίου 2021 τελέσθηκε στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που ονομάζεται και ‘’Εσπερινός της Συγγνώμης’’, με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην εξορία των Πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο. Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι θα πρέπει να πιστεύουμε αταλάντευτα στην ύπαρξη του Παραδείσου και να κάνουμε τα πάντα για την κατάκτησή του. Ειδικότερα υπογράμμισε ότι η Ουράνια Βασιλεία μπορεί να κατακτηθεί με σκληρό ισόβιο αγώνα, αποβολή των κακών λογισμών, των αμαρτωλών έργων  και των απρεπών λόγων μας, διόρθωση των ελαττωμάτων μας με προσευχή και θέληση και εφαρμογή του θελήματος του Πανάγαθου Θεού.

Με την ολοκλήρωση της εσπερινής ιερής ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ζήτησε συγγνώμη από όποιον πίκρανε κατά τη διάρκεια του έτους και παρείχε τη δική του συγγνώμη σε κάθε χριστιανό της τοπικής μας Εκκλησίας. Παράλληλα ευχήθηκε ευλογημένη Σαρακοστή και καλό πνευματικό αγώνα!

DSC00640 (2) [Original Size] DSC00642 (2) [Original Size] DSC00644 (2) [Original Size] DSC00651 (3) [Original Size]