19/03/2024

RSS

Πρόσκληση των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα “Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική υποστήριξη των νοσούντων και των οικείων τους”.

22/01/2019

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» (MIS 5004190) που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Π.Ε.) σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασιάς και Σπάρτης στο πλαίσιο της ανωτέρω πράξης πρόκειται να υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε εθελοντές, στελέχη και συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και άλλων φορέων που παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες, με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματικών του δεξιοτήτων για την υποστήριξη του έργου που προσφέρεται στις κοινωνικοπρονοιακές και λοιπές εκκλησιαστικές δομές.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Η πρόσκληση αφορά στη θεματική ενότητα:

ΘΕΜΑΤΙΚΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΟΥΣ»

που θα υλοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασιάς και Σπάρτης την επιμορφωτική περίοδο Οκτώβριος 2018 – Ιούνιος 2019.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι διάρκειας 28 ωρών. Ανώτερος ενδεικτικός αριθμός συμμετεχόντων ανά Τμήμα είναι τα 30 άτομα. Η εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της θα διέπεται από τις βασικές αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων και θα γίνει μέσω των εκπαιδευτικών τεχνικών της ενεργούς συμμετοχικής μάθησης.

Βεβαίωση πιστοποιημένης επιμόρφωσης

Οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης θα λαμβάνουν Βεβαίωση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης. Η Βεβαίωση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης των Κληρικών και των Δημοσίων Υπαλλήλων θα χορηγείται σύμφωνα με το «Σύστημα Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης» (ΦΕΚ Β’ 1592/2010) και μοριοδότηση με βάση το καθεστώς μοριοδότησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Υλοποίηση

Οι ώρες υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος θα καθορισθούν με βάση τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών αιθουσών και τη διαθεσιμότητα των συμμετεχόντων. (Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους χώρους εκπαίδευσης θα παρέχονται στην ιστοσελίδα του φορέα).

Πληροφορίες – Αιτήσεις

Η πρόσκληση και η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΙΠΕ (www.ipe.gr) στη διαδρομή (Προσκλήσεις – Προκηρύξεις Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή σε Επιμορφωτικά Προγράμματα στην Ι.Μ. Μονεμβασιάς και Σπάρτης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, εάν δεν έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση, να προμηθευτούν το έντυπο της Αίτησης Συμμετοχής από τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Μονεμβασιάς και Σπάρτης Πανοσ. Αρχιμ. Ευστάθιο Πορφύρη και τοπικό Συντονιστή των προγραμμάτων, ο οποίος θα συγκεντρώσει τις αιτήσεις και θα τις αποστείλει στο ΙΠΕ.

Μπορούν επίσης να προμηθευτούν την αίτηση από τα Γραφεία του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Αγίας Φιλοθέης 19-21, 105 56 Αθήνα) και να την καταθέσουν απευθείας στο πρωτόκολλο του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (αυτοπροσώπως, μέσω ταχυδρομικής αποστολής ή μέσω ταχυμεταφοράς) στη διεύθυνση: Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αγίας Φιλοθέης 19-21, 105 56 Αθήνα.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Δευτέρα21 Ιανουαρίου 2019 (ημερομηνία δημοσίευσης) έως την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 15:00. Μετά την παραπάνω ημερομηνία ουδεμία αίτηση γίνεται δεκτή.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε με τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Μονεμβασιάς και Σπάρτης Πανοσ. Αρχιμ. Ευστάθιο Πορφύρη, είτε στα γραφεία του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως με την κα Χριστίνα Αϊβαλιώτου στο τηλέφωνο 2103352364, E-mail: ipe.iaath@gmail.com και ώρες 10.00 π.μ. με 15.00 μ.μ.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στα προγράμματα είναι:

  1. Αίτηση συμμετοχής. (Κάντε κλικ εδώ για να την κατεβάσετε και να την εκτυπώσετε).
  2. Οι ιερείς που δεν ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασιάς και Σπάρτης οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση από την οικεία Ι.Μητρόπολη στην οποία να δηλώνεται ότι: α) η συμμετοχή γίνεται με την έγκριση του Μητροπολίτη, β) τυγχάνουν μισθοδοτούμενοι εκ του Δημοσίου Ταμείου και γ) δεν ανήκουν στην Y.E. (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) μισθολογική κατηγορία.
  3. H συμπλήρωση του Δελτίου Εισόδου και Εξόδου κατά την ημέρα έναρξης του προγράμματος και την ημέρα λήξης του προγράμματος ή αποχώρησής τους από το πρόγραμμα.

Αποτελέσματα

Η επιλογή των εκπαιδευομένων θα γίνει με κριτήριο τις υπηρεσιακές ανάγκες, τις επιμορφωτικές τους ανάγκες και το μορφωτικό τους επίπεδο.

Τα αποτελέσματα των επιλογών, το περιεχόμενο των προγραμμάτων, οι ημέρες και οι ώρες διεξαγωγής θα δημοσιοποιηθούν με καταχώρησή τους στην ιστοσελίδα του Ι.Π.Ε. (www.ipe.gr) και της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασιάς και Σπάρτης (www.immspartis.gr).