29/03/2024

RSS

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων ‘’ Ο Άγιος Παντελεήμων ‘’

10/01/2019

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων ‘’ Ο Άγιος Παντελεήμων ‘’ το απόγευμα της Τετάρτης 9-01-2019.

Τους παρευρισκόμενους υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Ιδρύματος, π. Ιωάννης Προφύρης. Εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του  σε όσους υποστήριξαν υλικά και ηθικά  το Ίδρυμα κατά το περασμένο έτος καθώς και στους συνεργάτες του που βοήθησαν στην εύρυθμη λειτουργία του. Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στο Σεβάσμιο Ποιμενάρχη μας καθώς και στη μεγάλη του  αγάπη προς το Θεό και τους εμπερίστατους αδελφούς μας. Εν κατακλείδι ευχήθηκε σε όλους η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να χαρίζει αγάπη, χαρά, υγεία και πρόοδο σε όλους.

Εν συνεχεία ο Στρατηγός και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος κος Αλέξης Λεοντής,  αναφέρθηκε στην έννοια της προσφοράς και της αγάπης, τονίζοντας ότι κάθε άνθρωπος είτε προσφέρει είτε εισπράττει αγάπη είναι ευτυχισμένος.  Η αγάπη για προσφορά, όμως, όπως επίσης ανέφερε, ώθησε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ.κ. Ευστάθιο να δημιουργήσει  το ίδρυμα, το θεάρεστο αυτό έργο. Αναφέρθηκε  στους σκοπούς του Ιδρύματος καθώς και στους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το Ίδρυμα. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους Ομογενείς μας, οι οποίοι πάντα  βρίσκονται κοντά στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και στηρίζουν με περίσσια αγάπη το έργο των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεώς μας.

Το εορταστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από μαθητές του Μουσικού σχολείου Σπάρτης υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας, κας Χαρίκλειας Παπαδοπούλου.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ.κ Ευστάθιος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την παρουσία και την φιλάνθρωπη διάθεσή τους. Επαίνεσε όλους όσους στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το Ίδρυμα, τονίζοντας ότι η ελεημοσύνη αποτελεί μία θεάρεστη πράξη καθώς και ότι όταν δίνουμε στον άλλο είναι σαν να δίνουμε στον ίδιο τον Χριστό. Αναφέρθηκε στο Ίδρυμα καθώς και στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει και που αντιμετωπίζει κατά καιρούς, οι οποίες, όμως  πάντα ξεπερνιούνται με την βοήθεια του Θεού και την αγάπη όλων. Επίσης ανακοίνωσε την επέκταση του Ιδρύματος, το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρει φροντίδα σε πάσχοντες συνανθρώπους μας, μέσω της αξιοποίησης του  Κέντρου Αποθεραπείας. Εν συνεχεία ευλόγησε την βασιλόπιτα.

Το φλουρί έτυχε τρόφιμος του Ιδρύματος, ο οποίος δέχτηκε ως δώρο ένα έργο που είχε φιλοτεχνήσει ο ίδιος μαζί με τους υπόλοιπους τροφίμους και με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

Την όμορφη αυτή  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ιερείς της Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης ο Βουλευτής Λακωνίας, κος Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας, κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ – Ταξίαρχος, κος Ιορδάνης Χατζηνικολάου, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης, κος Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος Δ. Σπάρτης, κος Δημήτριος Αποστολάκος, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, Πρόεδροι Νομικών προσώπων και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Σπάρτης, πολιτευτές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος συμπολιτών μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

DSC_6633 DSC_6617 DSC_6627 DSC_6641 DSC_6631 DSC_6664_edited DSC_6674_edited DSC_6643 DSC_6683 DSC_6690