14/07/2020

RSS

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις «Δημήτρια 2018» στην Ενορία του Τσεραμιού

25/10/2018

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και εφέτος οι εκδηλώσεις «Δημήτρια 2018» της Ενορίας Τσεραμιού επ΄ ευκαιρία της εορτής του προστάτου και εφόρου της, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2018, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Τσεραμιού, πραγματοποιήθηκε ομιλία από την ψυχολόγο κ. Βασιλική Βλαχολιά με θέμα: «Το πένθος και η διαχείρησή του». Μετά την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ομιλία, η κ. Βλαχολιά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των ενοριτών, ενώ δέχτηκε με μεγάλη χαρά μία εικόνα από τον εφημέριο της Ενορίας π. Παναγιώτη Λάτση, ο οποίος θέλησε, με αυτόν τον τρόπο, να την ευχαριστήσει, εκ μέρους όλων, για την αποδοχή της πρόσκλησής του.

DSC04768DSC04781DSC04792 Η επόμενη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Τσεραμιού, το πρωινό του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου 2018, ήταν το μαγείρεμα του φαγητού της ημέρας, για τους απόρους του κοινωνικού προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Ίδρυμα κατ΄ οίκον φροντίδος ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ», από αρκετές ενορίτισσες, οι οποίες μαζί με ένα γλύκισμα το μοίρασαν σε μερίδες για να μοιραστεί αμέσως μετά σε όσους το είχαν ανάγκη.

DSC04862 DSC04866 DSC04896Η τρίτη εκδήλωση που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, ήταν η επεξήγηση των καίριων σημείων της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια αυτής, από τον θεολόγο κ. Γεώργιο Τσώνη, τον οποίο ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης ευχαρίστησε ολόθερμα με ένα εγκάρδιο δώρο, τονίζοντας παράλληλα πόσο σημαντικό είναι για τον πιστό λαό να γνωρίζει τι συμβαίνει κάθε στιγμή αλλά και τι συμβολίζει το κάθε τι μέσα στη Θεία Λειτουργία. Μαζί με το αντίδωρο, ο π. Παναγιώτης μοίρασε σε όλους μικρά βιβλιαράκια που περιέχουν τη Θεία Λειτουργία, τόσο στο πρωτότυπο κείμενο όσο και σε μετάφραση.

DSC04908 DSC04916 DSC04930Η τέταρτη εκδήλωση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου 2018, η Ενορία του Τσεραμιού, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και την διευθύντρια του τμήματος κ. Μαρία Καλκάνη, ήταν η καθιερωμένη πλέον εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματός της. Η υποδειγματική συμπεριφορά και η απαράμιλλη ευγένεια του συνεργείου αιμοληψίας που το αποτελούσαν ο ιατρός κ. Ιωάννης Κοντονής, η νοσηλεύτρια κ. Αγγελική Γαλάτα, η τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων κ. Έλλη Μπασκουρέλου, η επισκέπτρια υγείας κ. Άννα Στιβακτά καθώς και του οδηγού κ. Παναγιώτη Ροζακλή, ήταν εξόχως χαρακτηριστική, ενώ και η προσέλευση των αιμοδοτών κρίθηκε άκρως ικανοποιητική. Με το πέρας της αιμοδοσίας και την προσφορά από τον εφημέριο της Ενορίας ενός αναμνηστικού μπρελόκ, ως δείγμα της βαθιάς του ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς το συνεργείο αιμοληψίας αλλά και προς όλους τους αιμοδότες, όλοι εξέρχονταν χαρούμενοι από την αίθουσα, γευόμενοι τα διάφορα εδέσματα και την πορτοκαλάδα που με ιδιαίτερη χαρά είχαν ετοιμάσει η πρεσβυτέρα και κυρίες της Ενορίας του Τσεραμιού.

DSC04957 DSC04966 DSC05008Η τελευταία εκδήλωση που και εφέτος πραγματοποιήθηκε στην Ενορία του Τσεραμιού ήταν η Παράκληση προς τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη, η οποία εψάλη το απόγευμα της Κυριακής 21 Οκτωβρίου 2018 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Την Παράκληση τέλεσε ο αρχιερατικός επίτροπος και εφημέριος Ξηροκαμπίου π. Γεώργιος Λάτσης, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιερατικός επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης Αρχιμ. Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος μίλησε για τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στον καθημερινό πνευματικό αγώνα τους. Πολλοί ήταν εκείνοι που προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να παρακαλέσουν και να προσευχηθούν στον Άγιο ενώ με το πέρας του παρακλητικού κανόνος, προσφέρθηκαν καφές και γλυκίσματα στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

DSC05177 DSC05179 DSC05192Ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους παραπάνω, οι οποίοι ολοπρόθυμα και θυσιάζοντας κόπο και χρόνο συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των συγκεκριμένων εκδηλώσεων και εύχεται ολόψυχα όπως ο Φιλάνθρωπος Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, επιδαψιλεύει την υγεία και την μακροημέρευση για ευόδωση των κόπων και των έργων τους.

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Θεοφανοπούλου, Γεώργιος Λάτσης

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από κάθε εκδήλωση, κάνοντας κλικ εδώ: