28/03/2024

RSS

Η ιερατική αυτογνωσία και αποστολή στο επίκεντρο του Ιερατικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

25/09/2018

DSC00040 (2)Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου 2018 το ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στην αίθουσα της Στέγης Νεότητος στη Σπάρτη, με θέμα: ‘’Θέματα ιερατικής αυτογνωσίας και αποστολής’’.
Πριν την έναρξη του Συνεδρίου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας. Η λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας, για τους ιερείς που απεβίωσαν τον τελευταίο χρόνο.
Στην Στέγη Νεότητος τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος παρουσίασε το βιογραφικό του εισηγητή, Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Φιλοθέου Θεοχάρη, ο οποίος είναι Ιεροκήρυκας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, καθώς και Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου.
Ακολούθησε η προσφώνηση του Σεβ. Μητροπολίτη μας, ο οποίος ευχαρίστησε τον διακεκριμένο ομιλητή, για την αποδοχή της πρόσκλησής του μιλώντας με θερμά λόγια για το ήθος, την προσωπικότητα, την εργατικότητα και την πνευματική προσφορά του στον χώρο της Εκκλησίας. Ακολούθως, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, επισήμανε στους κληρικούς τη σπουδαιότητα του θέματος.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο π. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την τιμητική του πρόσκληση. Στη συνέχεια, με μεστό και γλαφυρό λόγο, ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα.
Το Ιερατικό Συνέδριο ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο κατά τη διάρκεια του οποίου διευκρινίστηκαν σημεία της τοποθέτησης του ομιλητή και δόθηκαν απαντήσεις σε καίριες απορίες των ιερέων, τόσο από τον ίδιο όσο και από τον Σεβασμιώτατο.

DSC00005 (2) DSC00006 (2) DSC00007 (2) DSC00022 (2) DSC00020 (2) DSC00021 (2) DSC00028 DSC00025 (2) DSC00037 (2) DSC00023