19/03/2024

RSS

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και συγκίνησης το ‘’ύστατο χαίρε’’ στον αοίδιμο π. Ανδρέα Μπολοβίνο

23/03/2018

3 (2)2 (2)5 (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και συγκίνησης η Ιερά Μητρόπολη Μάνης αποχαιρέτησε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου 2018 έναν άξιο κληρικό, τον αείμνηστο Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Μπολοβίνο, ο οποίος έχασε τη ζωή του  το απόγευμα της Δευτέρας 19 Μαρτίου σε τραγικό δυστύχημα στην περιοχή Καμάρες, καθώς πήγαινε με το αυτοκίνητό του -εν μέσω κακοκαιρίας- για να επισκεφθεί τον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου Β΄ με τον οποίο είχαν ιδιαίτερο πνευματικό δεσμό.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε στον Ι.Ν Αγίας Τριάδας Γυθείου προεξάρχοντος του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου, και με τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων της τοπικής Εκκλησίας και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και πλήθους ευσεβών χριστιανών.
Για την προσωπικότητα και το έργο του αοιδίμου Αρχιμανδρίτη μίλησαν με θερμά λόγια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού ”Χαμόγελο του Παιδιού” κ. Γιαννόπουλος, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Μάνης Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος και εκπρόσωποι συλλόγων της Μάνης. Οι επικήδειοι λόγοι ολοκληρώθηκαν με τα συγκινητικά λόγια του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου.
Η ταφή του εκλιπόντος πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στα Καλύβια Γυθείου δίπλα στο τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου Β’.

Βιογραφικό

Ο π. Ανδρέας – Ιωάννης Μπολοβίνος γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1955 στην Κέρκυρα. Αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Κέρκυρα μετακόμισε στην Αθήνα για να φοιτήσει στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε το πτυχίο του το 1977, και το 1990 έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής, με ειδικότητα στην παιδοψυχιατρική.
Το 1996 εγκαταστάθηκε στο Γύθειο συνοδεύοντας τον μακαριστό Μητροπολίτη Μάνης και γέροντά του κυρό Χρυσόστομο Β’.
Το 2006 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος λαβών το οφίκιο του αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε ως εφημέριος στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου και στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Γυθείου.
Άνθρωπος απλός, ταπεινός και αγαπητός σε όλο το πλήρωμα της τοπικής μας εκκλησίας. Δεινός κήρυκας του Θείου Λόγου κα παράλληλα, αφιλοκερδώς, ασκούσε την ιατρική ως παιδοψυχολόγος, βοηθώντας πάρα πολλούς νέους της περιοχής.
Συμμετείχε σε πάρα πολλά σεμινάρια και ημερίδες και επιπλέον λόγω της ιδιότητας του παιδοψυχίατρου ήταν εισηγητής σε πάρα πολλά εκδηλώσεις.
Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχή του εν χώρα ζώντων.
Αιωνία του η μνήμη!

Τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Μάνης για τον Αρχιμ. Ανδρέα Μπολοβίνο

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄ κατά τήν ὥραν τῆς ἐξοδίου ἀκολουθίας τοῦ ἀειμνήστου Ἀρχιμανδρίτου Ἀνδρέα Μπολοβίνου, μετέβη εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ζωοδόχου Πηγῆς ὁδοῦ Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν καί τέλεσε Τρισάγιον ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς του, πλαισιούμενου ὑπό τοῦ Προϊσταμένου τοῦ ὡς ἄνω Ναοῦ π.Ἠλία Δροσινοῦ, οἰκογενειακοῦ φίλου τοῦ κεκοιμημένου.
Ὁ Σεβασμιώτατος ἀφιέρωσε ἕναν ἐπιστήθιο σταυρό στήν εἰκόνα τῆς Ζωοδόχου Πηγῆς τόν ὁποῖο προόριζε γιά τόν ἀείμνηστο π.Ἀνδρέα.
Ἐπίσης ὁ Σεβασμιώτατος άνέλαβε ἐπί τριήμερον τά τροφεῖα τοῦ Γηροκομείου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.