Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕπικαιρότητα

Εις Πρεσβύτερον χειροτονία π. Παναγιώτη Κώτσου και τιμητική διάκριση στον κ. Περικλή Λιναρδή

By 12 Νοεμβρίου 201720 Νοεμβρίου, 2017No Comments

Το πρωί της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2017, στον Ι.Ν Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στην ομώνυμη Ενορία, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή τεσσάρων ιερέων και των δύο ιεροδιακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Παναγιώτη Κώτσου. Ο διάκονος στην ομιλία του τόνισε ότι την μοναδική αυτή στιγμή τον συνέχει βαθύ δέος και τον διακατέχει ιερός φόβος αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης που επωμίζεται στους ώμους του ως ιερέας του Υψίστου. Στη συνέχεια εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην οικογένειά του και σε σε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του και τον βοήθησαν σε κάθε βήμα της ζωής του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον κ. Περικλή Λιναρδή για την ευγενική παραχώρηση του σπιτιού του στο Θεολόγο, ώστε να διαμένει εκεί ο εκάστοτε ιερέας του χωριού όπως και στον κ. Βασίλειο Παπαγιαννόπουλο για την στήριξή του από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του απευθύνθηκε στον σεπτό Ποιμενάρχη μας εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη και τη στοργή με την οποία τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισε, καθώς και για την πολύτιμη πνευματική καθοδήγηση που του παρείχε. Ολοκληρώνοντας το λόγο του παρακάλεσε τον Σεβασμιώτατο να εύχεται και να προσεύχεται, ώστε ο Κύριος να τον αναδείξει δόκιμο εργάτη του αμπελώνα Του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του συμβούλευσε πατρικά τον π. Παναγιώτη για τον τρόπο που θα πρέπει να επιτελεί το λειτούργημά του. Επισήμανε ότι ο κληρικός πρέπει να διακρίνεται από βαθιά πίστη στο Θεό, ταπεινοφροσύνη και θυσιαστική αγάπη για το ποίμνιό του, για το οποίο θα πρέπει να προσεύχεται για τη σωτηρία του και να στέκεται διαρκώς κοντά του σε κάθε ανάγκη, σε χαρές και σε λύπες. Ακολούθως επαίνεσε τον χειροτονηθέντα για το ήθος και την πνευματική ζωή του και του υπενθύμισε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα του σε ό,τι του ζητήσει.

Πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος απένειμε τιμητική πλακέτα και δίπλωμα στον ομογενή μας κ. Περικλή Λιναρδή τόσο για την παραχώρηση του σπιτιού του στο Θεολόγο, ώστε να φιλοξενείται εκεί ο εκάστοτε ιερέας του χωριού, όσο και για την εν γένει σημαντική στήριξή του στην τοπική Εκκλησία, αφού έχει συντελέσει  σε σπουδαία έργα, όπως η ανακαίνιση του Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Αμυκλών. Ο κ. Λιναρδής, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τα επαινετικά λόγια του, τόνισε ότι πάντα θα στέκεται αρωγός στο πολυσχιδές έργο της Ιεράς Μητροπολεώς μας, ενώ ευχήθηκε στο νέο Προσβύτερο την εκ Θεού ενδυνάμωσή του, ώστε να επιτελέσει με επιτυχία το λειτούργημά του. Τον λόγο πήρε, εκ μέρους των Θεολογιτών, ο κ. Βασίλειος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τις ευχές του στο νέο ιερέα, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον κ. Λιναρδή για την προσφορά της οικίας του τονίζοντας ότι αυτή η κίνηση εξασφάλισε σε βάθος χρόνου την παρουσία κληρικού στο χωριό ως ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας. Ολοκληρώνοντας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας επισημαίνοντας ότι χωρίς το δικό του ανύστακτο ενδιαφέρον, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με την παράδοση, το αντίδωρο μοίρασε ο νέος Πρεσβύτερος, προκειμένου να δώσει την πρώτη ιερατική του ευλογία, αλλά και οι εκκλησιαζόμενοι να τον συγχαρούν και να του ευχηθούν να είναι πάντα άξιος.

013 014 022 027 029 030 033 028 035 038 037 054 055 056 065 067 068 070 071 073 074 075 076 079 083 084 086 087 089 097 098 099 108 103 110 114

 

 

Close Menu