17/12/2018

RSS

Με εξαιρετική επιτυχία οι εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος στην Ενορία Τσεραμιού

20/10/2017

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη, η Ενορία Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού, κατά το διήμερο 15 και 16 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποίησε, με εξαιρετική επιτυχία, δύο εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος.

DSC05863 DSC05868 DSC05875Συγκεκριμένα, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Τσεραμιού, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Ιατρό του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Dr. Χρήστο Κομνηνό, Χειρούργο Ουρολόγο – Ανδρολόγο (MD, MSC, PhD, FEBU) με θέμα: «Παθήσεις του προστάτη και νεότερες τεχνικές αντιμετώπισής τους». Την ομιλία παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο εφημέριος και Αρχιερατικός Επίτροπος Ξηροκαμπίου π. Γεώργιος Λάτσης καθώς και κάτοικοι από τη Σπάρτη, τη Μαγούλα, το Ξηροκάμπι, το Γεράκι και τα γύρω χωριά. Μετά τα όσα, ομολογουμένως, ενδιαφέροντα και εξόχως διαφωτιστικά ανέφερε ο αγαπητός ιατρός κ. Χρήστος Κομνηνός για το σημαντικό αυτό θέμα που ταλανίζει, σήμερα, τον ανδρικό πληθυσμό, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των ενοριτών, ενώ με μεγάλη χαρά δέχτηκε μία όμορφη εικόνα του Αγίου Δημητρίου σε κεραμίδι καθώς και ένα βιβλίο με τον βίο του Αγίου Δημητρίου από τον εφημέριο της Ενορίας π. Παναγιώτη Λάτση, ο οποίος θέλησε, με αυτόν τον τρόπο, να τον ευχαριστήσει, εκ μέρους όλων, για την αποδοχή της πρόσκλησής του.

DSC05878 DSC05902 DSC05916 DSC05925 DSC05937 DSC05966Επίσης, το απόγευμα της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου 2017, η Ενορία του Τσεραμιού σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και την διευθύντρια του τμήματος κ. Μαρία Καλκάνη, διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματός της. Η υποδειγματική συμπεριφορά και η απαράμιλλη ευγένεια του συνεργείου αιμοληψίας που το αποτελούσαν ο ιατρός κ. Ιωάννης Κοντονής, η προϊσταμένη του τμήματος κ. Φλωρεντία Ψαθά, ο νοσηλευτής κ. Κωνσταντίνος Κούτσαρης και η νοσηλεύτρια κ. Θεώνη Κούλη ήταν εξόχως χαρακτηριστική, ενώ και η προσέλευση των αιμοδοτών ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητική. Με το πέρας της αιμοδοσίας και την προσφορά από τον εφημέριο της Ενορίας ενός βιβλίου με την παράκληση και το βίο του Αγίου Δημητρίου, ως δείγμα της βαθιάς του ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς το συνεργείο αιμοληψίας, όλοι εξέρχονταν χαρούμενοι από την αίθουσα, γευόμενοι τα διάφορα εδέσματα και την πορτοκαλάδα που με ιδιαίτερη χαρά είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του Φιλοπτώχου της Ενορίας του Τσεραμιού.

DSC06028 DSC06041 DSC06056 DSC06082 DSC06103 DSC06115Ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους παραπάνω, οι οποίοι ολοπρόθυμα και θυσιάζοντας κόπο και χρόνο συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των συγκεκριμένων εκδηλώσεων και εύχεται ολόψυχα όπως ο Φιλάνθρωπος Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, επιδαψιλεύει την υγεία και την μακροημέρευση για ευόδωση των κόπων και των έργων τους.

DSC06117 DSC06121 DSC06127Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν κατά το διήμερο 25 – 26 Οκτωβρίου, όπου την Τετάρτη το απόγευμα, παραμονή της εορτής και ώρα 6:15 θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος ενώ ανήμερα της εορτής και από ώρας 7:15 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος μετά Αρτοκλασίας και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από κάθε μία εκδήλωση, κάνοντας κλικ εδώ.

Φωτογραφίες: Αντωνία Βασιλάκου – Κατσή